Drogový dealer na Domažlicku prodával také zbraně

Obvinění muži a žena distribuovali drogu. Muž navíc nelegálně prodával a držel zbraně, jejich části a doplňky. Skončil ve vazbě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Domažličtí kriminalisté úspěšně potírají drogovou kriminalitu ve svém teritoriu. Další drogový dealer skončil za mřížemi. Dne 23. září 2016 po pečlivě připravené akci zadrželi a následně zahájili trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže a jednačtyřicetileté ženy. Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu nedovolené ozbrojování. Obviněný muž od května letošního roku do současné doby v obci Domažlice a na dalších místech v katastrálním území obcí Domažlice a Havlovice distribuoval drogu pervitin, prodal nejméně 113 dávek, ve dvou případech dávku pervitinu vyměnil za blíže nezjištěné věci. Drogy v současnosti distribuoval, ačkoliv byl rozsudkem Krajského soudu v Plzni v roce 2011 odsouzen za stejný trestný čin k nepodmíněnému trest odnětí svobody v délce trvání pěti let a šest měsíců. Za nedovolené ozbrojování byl obviněn, když prodal cizímu státnímu občanu plně funkční pistoli výrobce Mauser Werke, aniž by byl vlastníkem zbrojního průkazu nebo zbrojní licence nutné k držení a prodeji uvedené zbraně podle zákona o zbraních a střelivu, a dále držel zbraně části zbraní a doplňky zbraní, které u něj byly při domovní prohlídce zajištěny. Při domovní prohlídce bylo dále zajištěno 11 gramů pervitinu a 30 gramů marihuany.

Žena byla obviněna ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy za to, že pro svého komplice zprostředkovávala distribuci pervitinu. Kriminalisté spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci podali podnět k návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval v případě obviněného, a tak je stíhán vazebně. Obviněná žena je stíhána na svobodě. Za výše uvedené protiprávní jednání hrozí obviněnému podle ustanovení trestního zákoníku odnětí svobody na dva roky až deset let, obviněné ženě hrozí jeden rok až pět let odnětí svobody. 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka