Drůbežáři z Klatov doporučují: nej recepty z kuřecího mletého

Patříte mezi kuchaře, kteří nechtějí přípravou jídla ztrácet více času, než je nutné, ale zároveň je pro vás důležité si na pokrmu pochutnat? Ideální surovinou pro vás tak bude zdravé a lehce stravitelné mleté kuřecí maso.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nadchnete celou rodinu, a především menší strávníky. Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy je dokonalým řešením. Připravíte ho na desítky způsobů a v kuchyni strávíte jen nezbytně nutnou dobu.

Kuřecí maso najdete často díky svým nutričním hodnotám jako oblíbenou součást mnoha jídelníčků. Je významným zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné. Při práci s mletým kuřecím masem je nutné dávat důraz právě na kvalitu masa, která zcela ovlivní výslednou chuť pokrmu. Není zkrátka maso jako maso. Proto je dobré, vybírat ověřené mleté maso ideálně z tuzemského trhu. Mezi přední české výrobce se řadí Drůbežářský závod Klatovy, u kterého zaručeně s výběrem neuděláte chybu.

Mleté kuřecí maso je součástí mnoha oblíbených receptů. Připravovat se z něj dá mnoho tradičních jídel od sekané, karbanátků, tataráku, plněných paprik až po masové knedlíčky do polévky. Ale jistý úspěch mají v každé kuchyni pokrmy jako chilli con carne, burgery, špagety bolognese nebo švédské masové kuličky a skotská vejce.

Jak zařadit mleté kuřecí maso i do vaší kuchyně? Naprosto jednoduše. Nahraďte jím běžné mleté maso a získejte tak zdravější a dietní pokrm.

Nechte se inspirovat Drůbežářským závodem Klatovy a vyzkoušejte tři osvědčené recepty s kuřecím mletým masem, které využijete na svačinu, oběd i večeři.

Potřebujete do práce nebo do školy vydatnou svačinu, která zasytí a dodá vám energii? Ochutnejte bagetu s kuřecími kuličkami.

1) Bageta s kuřecími kuličkami
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
4 plátky toustového chleba
Mléko
500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
50 g Parmazánu
3 stroužky česneku
1 vejce
petrželka
sůl

pepř
rajčatový protlak
zelená paprika
Gouda
Bageta

Postup:
1/ Začněte přípravou masových kuliček. Rozmixujte plátky toustového chleba a přidejte ke směsi mléko.
2/ V míse společně promíchejte 500 g kuřecího mletého masa s rozmixovanou směsí s mlékem, přidejte asi 50 g nastrouhaného parmazánu, 3 drcené stroužky česneku, 1 vejce a asi 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.
3/ Masovou směs osolte a opepřete. Vytvarujte kuličky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 200°C. Poté vložte do trouby a pečte asi půl hodiny dozlatova.
4/ Po upečení masové kuličky vložte do hrnce a přidejte k nim rajčatový protlak, nakrájenou zelenou papriku a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, aby se kuličky dostatečně prohřáli.
5/ Směs s kuličkami posypte sýrem a rozdělte do proříznutých baget. 
Připravte na oběd špagety s boloňskou omáčkou v odlehčené a zdravější verzi s kuřecím mletým masem.

2) Špagety s boloňskou omáčkou a kuřecím mletým masem
Příprava: 1 h a 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
1 cibule
1 středně velká mrkev
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
Olej
Rajčatový protlak
Sůl
Špagety
Parmazán

Postup:

1/ Nejdříve si oloupejte a nakrájejte cibuli. Oškrábejte mrkev a nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi rozehřejte olej a přidejte mrkev, osolte a na nechte opékat a změknout asi 2 minuty.

2/ Poté přidejte cibuli a další 2 minuty míchejte společně.

3/ Následně zvyšte plamen a přidejte kuřecí mleté maso. Zprudka osmahněte. Po odstranění šťávy se začne maso přichytávat ke dnu pánve. Nechte ještě chvíli takto, ale než se začne připalovat přidejte do pánve rajčatový protlak a míchejte asi 2 minuty a zalijte asi 200 ml vroucí vody.

4/ Dle hustoty omáčky případně ještě přidejte vodu, osolte a zakryjte poklicí a nechte jen lehce bublat asi 60 minut.

5/ Podávejte se špagetami a dochuťte najemno nastrouhaným parmazánem.


Po náročném dni nechcete trávit více času v kuchyni? Vyzkoušejte rychlé placičky z kuřecího mletého masa se zeleninou.

3) Kuřecí placičky se zeleninou

Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
2 stroužky česneku
2 cibule
Bazalka
60 ml smetany ke šlehání
2 vejce
Sůl
Pepř
Olej

Jako přílohu můžete zvolit salát nebo pečivo.
Na salát dle chuti:
3 rajčata
1 žlutá paprika
1 okurka hadovka
Olivy černé
Olivový olej
Cibule
Balkánský sýr


Postup:

1/ Kuřecí mleté maso smíchejte s utřeným česnekem, nakrájenou cibulí, bazalkou, smetanou a vejci. Osolte a opepřete.

2/ Rozehřejte na pánvi olej. Směs s kuřecím masem nalijte na pánev a vytvořte placičku. Opékejte ji z každé strany asi 3 minuty, aby získala zlatavou barvu, ale byla uvnitř měkká.

3/ K připraveným placičkám si připravte salát z oblíbené zeleniny a nebo můžete servírovat i jen s pečivem.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka