Drůbežáři z Klatov doporučují na léto: kuřecí burger třikrát jinak

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí.

Cílená propagace v Plzni

Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny.  Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími je tu
Pohostit nejbližší a připravit jim gurmánský zážitek je snem každého kuchaře. V teplém počasí potěší lehké pokrmy a jednoduché chutě. Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy, který vyniká svou vysokou jakostí a kvalitou,  je tedy sázkou na jistotu. Kuřecí mleté maso je skvělým zdrojem vitamínu, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismu. Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky. Díky obsaženému fosforu má příznivé účinky i na kvalitu zubů a kostí. Obohacuje tělo o bílkoviny
a aminokyseliny, díky kterým se lépe regeneruje a narůstá svalová tkáň. Je vhodné při všech dietních režimech a má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů. 

Vyzkoušejte tři jednoduché recepty s kuřecím mletým masem a buďte mistrem letošní sezóny
    1) Kuřecí burger se zeleninou
Příprava: 45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
4 ks hamburgerových bulek
4 plátky sýru čedar
4 rajčata
okurka salátová
majonéza
hořčice dijonská
2 ks cibule
hlávkový salát
3 -4 stroužky česneku 
petrželka
worchestrová omáčka
žloutek
sůl
pepř
olivový olej
Postup:
1/ Do mísy vložte kuřecí mleté maso, jednu nakrájenou cibuli nadrobno, 2 lžičky hořčice, prolisovaný česnek, petrželku nakrájenou nadrobno, 2 lžíce worchestrové omáčky, žloutek, sůl a pepř
a promíchejte, ideálně ručně, aby se všechny přísady hezky propojily.
2/ Vytvořte ze směsi 4 velké koule, které následně vytvarujte do placky a uprostřed udělejte malou prohlubeň, která zabrání vyboulení při grilování. Odložte zatím do ledničky.  A mezitím si nakrájejte ingredience, které budete do burgeru vkládat.
3/Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. A nakrájejte si na kolečka cibuli, salátovou okurku a rajčata, připravte si čedar do burgrových bulek, hořčici, majonézu, natrhjete na menší části hlávkový salát.
4/ Masové placky vyndejte z lednice a potřete tence olejem. Grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené. Na poslední minutu na ně položte plátky sy´ra.
3/ Vedle si mezitím opečte vnitřní stranu housek.  V misce smíchejte majonézu s hořčicí a poté směsí potřete spodní díl housky. Následně vrstvěte list salátu, maso, okurky, cibuli a plátky rajčat.

    2) Kuřecí burger se zelím
Příprava: 45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:

500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
červené zelí
olej
majonéza
sůl
pepř
koření gyros nebo jiné dle chuti
4 plátky sýru čedar
rukola
dijonská hořčice
med
pár semínek chilli
cukr
4 ks hamburgerových bulek

Postup:

1/  V misce smíchejte maso, přidáme sůl, pepř, posypte gyros kořením nebo použijte jiné oblíbené koření. Přidejte olej a vytvarujte 4 placky, které nechte chvíli odležet v lednici. 

2/ Mezitím si nakrájejte  červené zelí na tenké nudličky. V misce smíchejte 4-5 lžic majonézy se zelím a přidejte hrst cukru.  V jiné misce si připravte 3 lžíce hořčice, které smíchejte se 2 lžícemi medu a s chilli semínky.
3/ Maso vyndejte  z lednice a na grilu ugrilujte. Hamburgerové bulky rozkrojte a opečte také na grilu.

3/ Do každé bulky vložte zelí, přidejte rukolu, směs z hořčice a medu, grilované maso, plátek čedaru a vrchní část bulky opět pomažte směsí s medem.

    3) Kuřecí burger se slaninou
Příprava: 45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
500 g Kuřecí mletý steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
100 g anglické slaniny
4 ks hamburgerových bulek
2 ks rajčat
2 ks červené cibule
Sušená rajčata v oleji
estragon
mletá sladká paprika
pepř
hlávkový salát
majonéza
kečup
sůl

Postup:
1/  V misce smíchejte maso a 5 pokrájených sušených rajčat a estragon.
3/ Do směsi dále přidejte mletou sladkou papriku asi 1-2 lžičky a přidejte najemno nasekanou cibuli, osolte a opepřete.
3/ Vytvarujte čtyři placky a zabalte do dvou plátků slaniny.
4/ Připravené maso grilujte asi 4 – 5 minut z každé strany. Mezitím si nakrájejte na kolečka rajčata a červenou cibuli.
5/ Rozkrojte hamburgerové bulky a opečte také na grilu. Poté je potřete majonézou, přidejte listy salátu, grilované maso a dozdobte kolečky rajčat a cibule.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka