Druhé kolo soutěže Spolu pro Plzeň odstartuje 1. června

Druhé kolo soutěže Spolu pro Plzeň, která má podpořit místní podniky, jež zasáhla koronavirová krize, začne 1. června a potrvá do 30. srpna.

Cílená propagace v Plzni

Již podruhé ji společně vyhlašují město Plzeň a iniciativa Musíme si pomáhat v Plzni. Princip spočívá v tom, že návštěvníci do soutěže zapojených restaurací, kaváren či bister sbírají razítka za útratu na hrací karty, které pak odevzdávají organizátorům. Na rozdíl od minulého kola bude možná i on-line registrace. Hrací karty pak budou slosovány a jejich majitelé tak mohou získat některou ze zajímavých cen. Hlavní výhrou bude tentokrát elektroskútr.

„První kolo soutěže se za velkého zájmu veřejnosti konalo už loni na podzim. Situace byla letos na jaře pro podnikatele opět velmi složitá, s aktuálním rozvolněním nastává ten pravý čas je znovu v Plzni podpořit. Tím, že jako město soutěž spoluorganizujeme, vyjadřujeme sounáležitost s jejich nelehkou situací. Věříme, že jim pomůže i související reklama, kterou zajistíme. A chceme zároveň motivovat Plzeňany, aby své oblíbené restaurace, kavárny či cukrárny nebo bistra nenechali padnout,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa.

„My víme, že podnikatelé pomoc opravdu potřebují. Mít skoro rok zavřenou provozovnu či omezen její provoz, je nepředstavitelný problém, který se majitelé snažili a snaží zvládnout  Vážíme si těchto podnikatelů, chceme ukázat, že jsme s nimi. Chceme udělat vše, co je v našich silách pro to, abychom jim pomohli,“ uvedl za iniciativu Musime si pomáhat v Plzni Vincent Bodrov.

Město zajišťuje propagační kampaň této soutěže a také ceny. Úkolem každého účastníka soutěže je v období od 1. června do 30. srpna nasbírat 10 razítek do hrací karty. Karty budou k dispozici ve všech podnicích, které se do soutěže zapojily, a v Turistickém informačním centru města Plzně na náměstí Republiky. Podniky jsou označené jako v prvním kole samolepkou s černým srdcem – logem projektu a hashtagem #spoluproplzen a #spoluproplzenII. Podmínkou získání razítka je útrata v minimální hodnotě 100 korun. Počet hracích karet na osobu je neomezený.

„Do soutěže se nyní zapojilo zhruba 120 podniků a další zájemci se stále ještě přihlašovat mohou,“ doplnila Jana Komišová, vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně.

Seznam podniků bude zveřejněn na www.musimesipomahatvplzni.cz, kde budou zároveň uvedeny veškeré bližší informace k projektu, informovat o něm bude rovněž město Plzeň na svých webových stránkách www.plzen.eu. Podpoří je také spoty na sociálních sítích. Průvodcem po plzeňských kavárnách a restauracích se stane Filip Koryta, alias Dr. Filipitch, mistr republiky ve slam poetry.

Vyplněné karty mohou účastníci soutěže průběžně vhazovat do schránky, která bude umístěna na náměstí Republiky u Turistického informačního centra. Podmínkou pro zařazení do slosování bude karta s 10 platnými razítky.

„Každý účastník musí před vhozením hrací karty do schránky odtrhnout kontrolní ústřižek a pečlivě ho uchovat. Na základě výsledků slosování se pak může přihlásit se svým výherním číslem u uvedené kontaktní osoby a domluvit se na vyzvednutí výhry. Soutěžící mohou odevzdat neomezené množství karet, zvýší tím tak svou šanci na výhru,“ upřesnila Jana Komišová.

„Abychom usnadnili veřejnosti účast v soutěži, připravujeme také on-line registraci. Lidé, kteří nemají možnost vhodit kartu s razítky do schránky u infocentra na náměstí Republiky, mohou využít tuto jednodušší formu,“ upozornil Vincent Bodrov. Protože 2. kolo soutěže bude probíhat během tří letních měsíců, budou pořadatelé motivovat účastníky průběžným losováním drobných cen v podobě voucherů na konzumaci v zapojených restauračních podnicích.

Soutěž vyvrcholí v září vylosováním 11 výherců. Kromě hlavní ceny, jíž je elektroskútr, budou dalšími deseti cenami vstupenky do oblíbených kulturních a turistických cílů. Termín a forma slosování budou určeny v průběhu soutěže, a to dle aktuálního vývoje epidemické situace. Vše bude včas zveřejněno především na webech a sociálních sítích.

Město Plzeň rovněž vytvořilo video s názvem Plzeň v době lockdownu. Zachycuje období, kdy v zemi platily nejpřísnější restrikce a situace ohledně pandemie koronaviru gradovala. Na záběrech jsou prázdné ulice v centru města, uzavřené školy, provozovny, cestující v rouškách, lidé čekající na testování, sanitky přivážející nakažené do nemocnic. Jsou v něm využity i záběry z Fakultní nemocnice Plzeň, v níž byl začátkem května primátor Martin Baxa poděkovat zdravotním sestrám za jejich vyčerpávající práci. „Cílem videa je zachytit danou dobu, která, jak všichni věříme, se již nebude opakovat, a poděkovat Plzeňanům za jejich vytrvalost a solidaritu v době pandemie. Možná si i díky zhlédnutí tohoto krátkého filmu uvědomíme, že věci vnímané jako zcela běžné se mohou ze dne na den stát skutečně vzácnými,“ dodala vedoucí kanceláře primátora Běla Bakulová. 

Video bude k dispozici na YouTube a Facebooku města.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.05.2021 10:53



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka