Dubnová Beseda: Eva Burešová i Děti Nagana

Jednou ze zastávek na prvním turné dvojnásobné bronzové slavice Evy Burešové bude i Plzeň. V Měšťanské besedě vystoupí Eva Burešová s kapelou 27. dubna od 19 hodin.

Jarní servisní akce AUTO CB

Již tuto neděli promítne Kino Beseda rodinný film inspirovaný památným vítězstvím českých hokejistů na olympiádě v Naganu – Děti Nagana (2. 4. od 15:00 hod.). O den později pak nabídne film o lásce a vztazích v 21. století. Polyamorie, otevřený vztah nebo milenkou zadaného muže? Snímek režisérky Jany Počtové Šťastně až na věky mapuje různé podoby vztahů a lásky v dnešním světě.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

2. 4. 2023 16:00 XXVII. Setkání dětských lidových muzik

V Malém sále Měšťanské Besedy se opět sejdou krojovaní muzikanti z dětských folklorních souborů z Plzně a okolí, aby představili to nejlepší ze svého repertoáru. 

Diváci se mohou těšit na představení regionálního folklorního dorostu od nejmenších dětí, až po takřka dospělé kapely. Nebudou chybět ani lidové nástroje jako dudy, famfrnoch a vozembouch.

13. 4. 2023 19:00 Cello Republic: Freedom tour

Jedinečná čtveřice violoncellistů, vítězů mezinárodních soutěží, sólistů i pedagogů, popularizátorů klasické hudby. Tito kluci se proslavili u nás, ve světě, na YouTube a kamkoliv vkročili. Nechávají za sebou vyprodané sály, originální zážitky z koncertů a milióny zhlédnutí.

I přes rozpad původní sestavy z Prague Cello Quartet pokračují dál ve své umělecké vizi – dělat hudbu na nejvyšší úrovni, v originálně propracovaných aranžích a s řádnou dávkou humoru.

16. 4. 2023 17:00 Tuta krásná kultura

Multikulturní benefiční večer, ve kterém se můžete těšit na bohatý program: vystoupení pěveckého sboru Jéčko z Plzně, taneční vystoupení souborů Storm Ballet a The Fresh Studio, módní přehlídku návrhářky Zuzany Lešák Černé, vystoupení vítězů pěvecké soutěže Teď Zpívám Já a dražbu pro projekt Díky dětem.

17. 4. 2023 19:00 Zpívám, tedy jsem IV.

Hudební večery tradičního cyklu uvádí Jiří Untermüller. Uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru Divadla J. K. Tyla, mezi něž patří Venuše Zaoralová Dvořáková, Stanislava Topinková Fořtová, Roman Krebs, Hana Spinethová a další. 

Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková

19. 4. 2023 19:00 Igor Orozovič & CO.

Igor Orozovič je český herec a muzikant. Člen činohry Národního divadla nořící se do piana a zpívající. Už dvanáct let skládá hudbu a píše texty pro Cabaret Calembour, který spoluzaložil. Nyní přichází s vlastním písňovým repertoárem, který se nezříká kvalitní poezie s nadhledem, ale přimíchává i temnější tóny, testosteron, elektriku a erotiku. Škála barev, se kterou pracuje pětičlenná kapela, sahá od lyrické flétny až po elektrickou kytaru.

22. 4. 2023 19:00 Pražský filmový orchestr: Koncert filmové hudby

Pražský filmový orchestr v čele s dirigentem Jiřím Koryntou přijede zahrát plzeňskému publiku hudbu ze světových velkofilmů, opět s novými, dosud neslyšenými tituly, ale i s programovými stálicemi, které doposud pro plzeňské publikum ještě nezařazoval.

25. 4. 2023 19:30 Nezmaři: 45 let - vyprodáno

Stálice české hudební scény se vrací do Měšťanské besedy v Plzni oslavit 45 let na hudební scéně. Hostem koncertu bude kapela Bárka, kterou tvoří violoncellista Pavel Barnáš a harfenistka Ivana Pokorná.

26. 4. 2023 19:00 Anna K. akusticky - vyprodáno

Držitelka několika hudebních cen Anděl a Žebřík, Anna K. uvede oblíbený akustický koncert. Se svou kapelou představí největší hity v akustických aranžích.

27. 4. 202319:00 Eva Burešová: Eva Tour 2023 

První koncertní šňůra dvojnásobné bronzové slavice Evy Burešové, EVA TOUR 2023!

Koncertní turné Evy Burešové s kapelou navštíví deset českých a moravských měst. Koncert je k stání.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

5. 4. 2023 19:30 Cavewoman

Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámit se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman. Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.

12. 4. 2023 19:30 Caveman

One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Komedie, u které nezůstane Vaše bránice v klidu!

14. 4. 2023 19:00 Božská Sarah - vyprodáno

Komorní komediálně laděná hra o několika dnech na sklonku života herečky Sáry Bernhardtové, legendy francouzského divadla, ve společnosti jediného muže – oddaného tajemníka Georgea Pitoua. Groteskní i jímavé rozhovory již nemohoucí a nemocné herečky s tajemníkem, který trpělivě snáší její rozmary i hašteřivost, otevírají nejen poutavý pohled na svět přelomu 19. a 20. století, ale především do osamělé duše velké osobnosti světového divadla…

15. 4. 2023 19:00 Holubice: Dcera a matka roku

Jedinečná show, která nás vezme na zábavný výlet do života známé herečky! Vtipné příhody, kariérní vzestupy i osobní přešlapy namíchané v jeden konverzační koktejl, který budou servírovat matka Eva Holubová a její dcera Karolína.

23.; 24. 4. 2023 19:00 Dobytí severního pólu - vyprodáno

Severské drama v podání Divadla Járy Cimrmana.

PŘEDNÁŠKY

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

4. 4. 2023 19:00 Madeira: Ostrov věčného jara 

Přednáší Vladimír Hammer

Madeira, ostrov ležící v Atlantském oceánu vzdálený od pevninského Portugalska necelých 1000 km. Najdeme zde opravdu všechno. Od rozbouřených vln Atlantského oceánu, které se rozbíjí o kamenité pláže, až po nádherné hory sahající do výšky 1861 metrů nad mořem. Dáte přednost levádám a vavřínům nebo se radši vydáte na jeden z horských treků? Pojďme to zjistit!

25. 4. 2023 19:00 Estonsko: Ukrytá země severu

Přednáší Jiří Kalát

Na severu Evropy, na východní hranici EU, leží malý stát jménem Estonsko. Většinu jeho území pokrývají hluboké lesy, bažiny a vodní plochy. Lidí zde žije, v poměru rozlohy, asi pětkrát méně než v ČR. Pláže jsou dlouhé a liduprázdné, zvěře je v lesích dost a to včetně medvědů a losů. Města nabízejí bohatou historii, zajímavou kulturu i gastronomické zážitky. Pokud máte rádi pivo, tak právě v Estonsku můžete ochutnávat z řady malých pivovarů. Dobrodruhy zaujmou cesty mořských kajaků kolem ostrovů nebo místní bažiny.

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

2. 4. 2023 14:30 / 16:00 Uličnice opice

Dvě kamarádky opičky se nechtějí starat o brášku se sestřičkou. Zlobí tak, že na ně přijde šaman a sourozence jim za trest odnese. Zlobilky se musí moc snažit a napravit se, aby šamana obměkčily. Nakonec ale všechno zvládnou a jsou z nich bezva ségry.

2. 4. 2023 15:00 Děti Nagana / Kino Beseda

Rodinný film inspirovaný památným vítězstvím českých hokejistů na olympiádě v Naganu. Hynek Čermák v něm vede partu kluků do důležitého hokejového zápasu s tenisákem na plácku proti rivalům z vedlejší vesnice. Hrát se bude o vítězství, o respekt a taky o první pusu a o srdce nejlepší holky ze třídy. Děti Nagana vstoupí do kin symbolicky 22. února 2023, tedy na den přesně 25 let od slavného a zlatého naganského finále.

16. 4. 2023 15:00 Super Mário Bros. ve filmu / Kino Beseda

Na celém světě nenajdete populárnější instalatéry, než jsou kníratí bráchové Mario a Luigi. Legendární hrdinové ze slavných videoher se vydávají na filmové plátno v doprovodu studia Illumination, které stvořilo sérii Já, padouch.

30. 4. 2023 15:00 Zachraňte tygra / Kino Beseda

Dobrodružná cesta chlapce a tygra do srdce Himaláje. 

Jedné noci zachrání malý sirotek Balmani tygří mládě, jehož matku zabili nemilosrdní pytláci. Utečou spolu a vydávají se na dalekou cestu do odlehlého kláštera Tygří hnízdo…

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.03.2023 12:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka