Důvěřivá seniorka půjčila v Doubravce šest tisíc korun neznámému muži

V pondělí dne 5. června 2017 v odpoledních hodinách došlo v Plzni na Doubravce k podvodnému jednání. Událost se odehrála v místě bydliště poškozené 84leté ženy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Neznámý muž zazvonil u dveří jejího domu a představil se, že je od sousedů a spěšně potřebuje půjčit určitý finanční obnos. Jako důvod půjčky podvodník uvedl, že žádanou finanční hotovost si doma půjčit nemůže. Vzhledem k tomu, že se poškozená domnívala, že se jedná o vnuka souseda, umožnila mu vstoupit do svého domu. Zde neznámý pachatel poškozenou přemlouval k vydání finanční částky 6 tisíc korun, žena nakonec svolila a finanční obnos muži půjčila. Po vzájemné domluvě mělo dojít následujícího dne ze strany pachatele k vrácení půjčené finanční hotovosti. Aby muž dodal svým slibům věrohodnost, sepsal na místě písemné potvrzení a nečitelným podpisem toto stvrdil. Bohužel k navrácení půjčených peněz do současné doby nedošlo. Celým případem se zabývají zkušení policisté, kteří věnují tomuto bezpráví na seniorech intenzivní pozornost.

K popisu pachatele poškozená uvedla, že se jednalo o muže světlé pleti, střední postavy ve věku okolo 28 – 30 let, se světlými na krátko střiženými vlasy. Byl oblečen do světlemodré sportovní bundy a světlých kalhot. Na hlavě měl nasazenou světlemodrou kšiltovku. Muž hovořil plynně česky bez přízvuku a vady řeči.

Policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní, nevpouštěli si cizí osoby do svého soukromí a nedali tak šanci podvodníkům. Poznatky, které by vedly k objasnění tohoto případu, volejte na linku 158.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.06.2017 07:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka