Podvodníci nabízeli seniorům v kraji výměnu vchodových dveří

Podvody týkající se výměn vchodových dveří prověřovali policisté z oddělení hospodářské kriminality.

Cílená propagace v Plzni

Od komisaře převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dva muži ve věku osmatřicet a sedmačtyřicet let z Plzně a byli obviněni ze spáchání pokračujícího přečinu podvod, porušování domovní svobody a útisk spáchaných formou spolupachatelství.

Trestnou činnost páchali na různých místech i krajích v roce 2017. Pachatelé seniorům nabízeli bezpečnostní dveře, ale v sedmi zjištěných případech nainstalovali dveře interiérové.

V Horažďovicích dne 9. května přesvědčili jednaosmadesátiletého muže s tím, že jeho vstupní dveře do bytu neodpovídají normám. V tomto případě činí škoda 10 300 Kč.

O tři dny později v Žatci přemluvili devětasedmdesátiletou ženu, kdy opět poškozenou uvedli v omyl a ještě navíc nabídli bezpečnostní kování a následně i dovoz a montáž dalších dveří do bytu, což neprovedli a způsobili škodu ve výši 19 000 Kč.

Koncem měsíce května v obci u Mariánských Lázní jednašedesátiletému muži opět namontovali interiérové dveře a škoda činí 13 700 Kč.

Ke konci měsíce června souhlasila šestašedesátiletá žena s výměnou a škoda činí 12 900 Kč.

V Příbrami přesvědčili 17. srpna poškozeného pětaosmdesátiletého muže, kterému způsobili škodu ve výši 9 450 Kč.

Na konci měsíce srpna v Sušici pětasedmdesátileté ženě řekli, že nemá vyměněné staré dveře za nové a ženu uvedli v omyl a způsobili škodu ve výši 14 400 Kč.

Počátkem měsíce srpna v obci u Mariánských Lázní v bytovém domě řekli třiadevadesátileté ženě, že provádí výměnu dveří u bytů v celém domě. Žena s tímto nesouhlasila, ale i přes její nesouhlas vstoupili do bytu, tzn. neoprávněně. Pachatelé vyměnili dveře a přinutili poškozenou, aby proti své vůli připustila výměnu dveří a uhradila 10 000 Kč.

Dva výše uvedení muži společným jednáním v sedmi případech se úmyslně obohatili, protože uvedli poškozené v omyl a v jednom případě vnikli neoprávněně do bytu, kde přinutili poškozenou strpět jejich konání.

Dále policisté zjistili, že společnost, která byla uvedena na některých fakturách, neexistuje. Získané finanční prostředky pachatelé použili pro vlastní potřebu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.08.2019 06:10



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka