Dvacet radbuzáckých medailí z Plzeňského vytrvalce

Z 35. ročníku plaveckých závodů Plzeňský vytrvalec vybojovali plavci SK Radbuza Plzeň dvě desítky medailí (7 zlatých, 8 stříbrných a 5 bronzových).

Cílená propagace v Plzni

Pořadatelem byla PK Slavia VŠ Plzeň, plavalo se v padesátimetrovém bazénu na Slovanech.

Nejúspěšnějším plavcem Radbuzy byl Pavel Kostalanský (2013), který si vyplaval čtyři zlaté a jednu stříbrnou medaili. Motýlkový sprint vyhrál s přehledem v čase 0:42,60  před Patrikem Halvou (PKKBr), který byl pomalejší o více než 17 vteřin. Potom kraloval dvojnásobně dlouhé disciplíně vítězným časem 1:51,17, s odstupem o více než 33 sekund před domácím Josefem Horvátem. Další dvě prvenství si přisvojil z prsařských distancí,  na stometrové byl jasným favoritem, když zaplaval čas 1:46,18 a tím druhému domácímu Šimonu Baslovi ukázal záda s deseti vteřinovým rozdílem. Tu nejkratší (50 metrů) stihl uplavat v čase 0:49,19 a tak nedal šanci druhému žateckému závodníku Radimu Kinštovi (0:52,88). Kinšta Pavlíka porazil v nejrychlejším závodu na 50 metrů volný způsob. Kostolanský za ním zaostal o osmdesát setin vteřiny, časomíra se zastavila na hodnotě 0:38,76.

Medailově se dařilo i jeho starší sestře Marianě Kostolanské (2011), které se na konci závodu na krku houpaly čtyři ‚placky‘ (dvě nejcennější – zlaté a stejný počet stříbrných).  Marjánka si užívala trio prsařských disciplín, za čas 0:38,96 se postavila poprvé na nejvyšší stupínek vítězů. Adélu Kocánkovou porazila od více než 2 vteřiny. Druhé místo si Kostolanská zasloužila ze stovky, když prohrála s Klárou Slámovou z pražského klubu SkASC o pouhopouhých dvacet tři vteřin, vítězka dohmátla v cíli v čase 1:27,17. Čtyři padesátky  (200 metrů prsa) byly pro závodnici Radbuzy náročnějším kláním. S jihlavskou Sárou Jarošovou svedla naštěstí vítězný souboj, jehož výsledem byl vítězný čas 3:08,96. Druhou příčku obsadila z kraulového sprintu za čas 0:33,10, když se musela sklonit před Terezou Weisser, která byla rychlejší o 68 setin sekundy.

"Čtyřikrát se na start postavila Kristýna Holá (2013) a vždy z toho byla medaile. Tu nejcennější brala za výkon 0:44,18 z padesátky motýlek, když porazila dalších pět domácích závodnic, druhou Editu Sommerovou přeplavala o necelou jedno a půl vteřinu. Ze stejně dlouhé distance volný způsob si zasloužila druhé místo, protože ji předstihla domácí Barbora Zemanová o třicet čtyři setin vteřiny, Kristýnky výsledkem byl čas 0:37,46. Dvě bronzové medaile si vyplavala ze stometrových tratích, tu první ze znaku. Domácí plavkyně Marešová a Sommerová byly lepší. Kristýnka po doplavání měla změřený čas 1:33,62. Stometrový kraul zaplavala za 1:23,16. Sommerová a Boudníková ji porazily," líčí prezident Radbuzy Luboš Ibrmajer.

Alena Kirinovičová (2011) si zajistila čtyři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Padesátku motýlek zvládla doplavat za Terezou Weisser (MoP), která byla první v čase 0:35,26.  Alenka byla pomalejší o jednu vteřinu a čtyřicet šest setin. Čtyřnásobně delší trati kralovala domácí Karolína Klepačová s vítězným časem 3:03,90 a Kirinovičové tak nadělila sedm vteřin a padesát sedm setin. Další medaile si zasloužila za výkony ze znaku, z padesátky přišla o zlatou o pouhopouhých šest setin vteřiny, díky lepší plavkyni Weisser jejíž čas byl 0:37,80. Ještě jeden souboj svedla s Klepačovou při dvoustovce, kdy utrpěla porážku o 3,25 vteřin. Alenky předvedený výkon odpovídal hodnotě 2:52,43. Bronzovou medaili si vybojovala ze stovky, kdy jí plavkyně, první Slámová a druhá Weisser přeplavali. Časomíra byla sepnutá Alenky dohmatem v čase 1:21,65.

Poslední dvě bronzové medaile přidala do naší sbírky Ema Šimková (2014) z padesátek volný způsob a znak. Kraulem se jí podařil zaplavat čas 0:53,15. Porazily ji domácí závodnice Hojdová a Zimáková. Veronika Hojdová byla i v této disciplíně nejrychlejší (0:48,01), druhá byla její klubová kolegyně Johana Puchnerová, od které měla Ema odstup šest vteřin a dvacet dva setin.

Radbuza vyslala do bojů o medaile celkem patnáct plavců.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka