Dvanáctý ročník Veletrhu práce nabídne skvělé mzdy i digitální dovednosti

Věděli jste, že průměrná mzda operátora CNC strojů je 37 820 Kč a hodinová mzda převyšuje 210 Kč? Řada z nich ovšem dostává s příplatky i přes 50.000 Kč. Že tolik nevyděláváte?

Cílená propagace v Plzni

Přijďte se zeptat na plzeňský Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem, kolik vám za vaši práci zaplatí!

30. ledna v TJ Lokomotiva Plzeň bude několik desítek firem nabízet pracovní pozice od dělnických, přes specializované až po technické s vysokou specializací. Zájem je i o pracovníky v administrativě a managementu.

Práci nabízejí i mimoplzeňské podniky, například Novares. „Aktuálně hledáme do našeho závodu v Janovicích nad Úhlavou především elektrikáře (slaboproud) a do závodu v Cerhovicích hledáme seřizovače a nástrojaře. Od roku 2025 rozjedeme velký projekt s Teslou a budeme nabírat i další pozice. Stačí nám na veletrh přinést svůj životopis a my se ozveme,“ říká Lucie Škrobánková, personalistka.

„Je to jediný veletrh v kraji, který je zaměřen na všechny profese i věkové kategorie,“ zdůrazňuje Jana Brabcová, jednatelka pořadatelské společnosti Grafia. Firmy nabídnou i brigády a pracovní praxe pro studenty.

Jak přežít v digitální džungli?

S tím, co se člověk naučil ve škole, už ale ve své profesi dávno nevystačí. Digitalizace a technologické novinky se prosazují ve výrobě i v kancelářských profesích, za pár let patrně některé lidi nahradí umělá inteligence. Budete mezi těmi, kdo přijde o práci? Aby se to nestalo, nezbývá, než se průběžně vzdělávat. I s tím vám na veletrhu pomohou – najdete zde nejen rekvalifikace, ale také novinku - kurzy digitálních dovedností, které jsou použitelné v práci i v běžném životě. To je klíč k lepší práci, cesta na úřady i k porozumění vlastním dětem a vnukům. Naučíte se bezpečně využívat užitečné aplikace – elektronickou identitu, portál občana, kalendář v mobilu, zálohování dat, úpravy fotek a videa, propojit mobil s počítačem a televizí, ale také zaplatit parkování a používání umělé inteligence. To vše bezplatně! Učit se můžete na vlastním chytrém telefonu. Přímo na veletrhu bude možnost registrace do kurzů.

Na veletrhu ovšem najdete i bezplatné kurzy Dovednosti pro pro 21. století, které dají klíč k tomu, co je a není pravda na internetu a sociálních sítích, pomohou porozumět tvorbě projektů i občanským a „zeleným“ kompetencím.

Přednášky, poradny a služby zdarma

Celodenní doprovodný program je zárukou, že se na veletrhu rozhodně nebudete nudit.

Na přednáškách se dozvíte, jak na životopis a pracovní pohovor, se smlouvami poradí pracovní právník a zjistíte, zda vás ohrožuje umělá inteligence či neobratnost v digitalizovaném světě.

Otestovat si můžete, jestli naletíte podvodníkům na internetu nebo jak zapadnete do týmu v zaměstnání. Dozvíte se i to, jak získat až 100.000 Kč na své vzdělávání od státu. Ani za fotografa a kadeřnici se na veletrhu neplatí. Ve 13 hodin budou na jevišti předány ceny podnikům přátelským rodině Mamma/Parent Friendly, což ocení zejména maminky s kočárky, které na oceněné personalisty vždy u jeviště čekají. Začínajícím podnikatelům poradí konzultanti BIC Plzeň, setkáte se zde i s výživovým a vlasovým poradenstvím a měřením tlaku.

Vezměte s sebou životopis a nechte si ho zkontrolovat odborníkem!

Celý program, vystavující firmy i seznam pracovních míst naleznete na http://praci.najdisi.cz.

Přijít na veletrh se prostě vyplatí, i když práci právě nehledáte! Vstupné se neplatí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka