Dvě školy z Plzně mají zájem o krajskou dotaci na horolezeckou stěnu i bariéry u hřiště

Dvě plzeňské základní školy, příspěvkové organizace města, požádají o krajskou investiční dotaci, připravily dva projekty za celkem 812 500 korun. Podání žádostí do dotačního titulu Plzeňského kraje nazvaného Příspěvky na vybudování a modernizaci sportovišť v roce 2016 schválili radní města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

V případě, že školy uspějí, budou se ze svých fondů podílet na projektech 20 procenty.

„O dotaci požádají 2. základní škola a 33. základní škola. Konkrétně druhá základní škola ve Schwarzově ulici chce ve své tělocvičně vybudovat horolezeckou stěnu, 33. základní škola v ulici T. Brzkové pak plánuje vybudování bezpečných dřevěných bariér a osvětlení kolem minihřiště s umělou trávou,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Náklady na svůj projekt vyčíslila 2. základní škola na 312 500 korun, dotaci požaduje ve výši 250 tisíc korun, 33. základní škola chce na projekt nazvaný Pohyb mezi mantinely dotaci 400 tisíc korun, celkové náklady má vyčísleny na půl milionu korun včetně DPH. 

Program v oblasti mládeže a sportu pro rok 2016 schválila Rada Plzeňského kraje 14. prosince 2015. Žádosti musí být podány do 29. února. Dotace může pokrýt maximálně 80 procent skutečně vynaložených celkových nákladů projektu a její maximální výše může dosáhnout až 500 tisíc korun.

Školy a ostatní příspěvkové organizace města Plzně letos neplatí odvody ze svých investičních fondů. Díky tomuto překlenutí restriktivních opatření minulých let mají dostatek finančních prostředků na kofinancování těchto investic do sportovního zázemí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka