Dyk představí svoji první sólovou desku i v Plzni

Poprvé v Plzni představí zpěvák Vojtěch Dyk naživo svoje poslední album D.Y.K. Stane se tak v pondělí 24. října ve Velkém sále Měšťanské besedy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Unikátní deska vznikla ve spolupráci Vojtěcha Dyka a dvojnásobného držitele Grammy Ondřeje Pivce v newyorském Brooklynu, kde ji natočili společně s Pivcovou kapelou Kennedy Administration, a vyšla na podzim roku 2019.

Zpěvák známý ze skupiny Nightwork nebo z koncertování s B-Side Bandem se tak dočkal svojí první sólové desky, která je výhradně autorská. „Opustil jsem komfortní zónu České republiky a zpíval v místech, kde je Vojtěch Dyk nula. Díky tomu může D.Y.K. ukázat, jestli v něm opravdu něco je. Byl to naprosto osvobozující pocit, jehož výsledkem je naprosto svobodná deska,“ komentoval svůj počin.
První ochutnávkou byl hravý a roztančený singl Mr. Beat inspirovaný Rowanem Atkinsonem a postavičkou Mr. Beana. Plánované premiérové koncertní turné po České republice bylo kvůli koronavirové epidemii dvakrát odloženo. První možnost slyšet repertoár D.Y.K. naživo tak měli diváci až na letních open air koncertech v roce 2021, a to jen na pěti místech. Letošní podzimní koncerty tak budou pro publikum stále žhavou neokoukanou novinkou.

Proti původním plánům, kdy měli Dyka doprovodit hudebníci, kteří se na vzniku desky podíleli, bude kapela ryze česká v čele s Ondřejem Pivcem. „Kluci a holky ze zcela nové kapely D.Y.K jsou skvělí. Takže kdo váhal, ať neváhá
a přijde, protože tohle se už zase dlouho nebude opakovat,“ tvrdil Dyk před startem loňského miniturné. O tom, zda říkal pravdu, se na podzim budou moci přesvědčit jeho fanoušci i v Plzni.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka