Energetici přispěli prostřednictvím vánoční sbírky lidem se smyslovým postižením

Zaměstnanci Skupiny ČEZ napříč celou republikou letos už podesáté přispěli do charitativní sbírky s názvem Plníme přání, myslíme na druhé.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jubilejní ročník jejich pomoci potřebným byl určen těm, jež osud uvěznil více či méně do světa ticha a tmy, tedy lidem se smyslovým postižením. Během pár předvánočních týdnů energetici nastřádali rekordních 1 139 294 korun, což je téměř dvakrát tolik než vloni i letech minulých. V Plzni získala organizace Tyflocentrum Plzeň od zaměstnanců částku 100.000 korun.

„Solidárnost zaměstnanců Skupiny ČEZ s těmi, jimž osud nepřál, je vyhlášená. Přesto mě letošní ročník Plníme přání překvapil. Do sbírky se totiž zapojilo 714 zaměstnanců,“ poděkovala svým kolegům Michaela Chaloupková členka představenstva Skupiny ČEZ. Výše uvedenou částku Nadace ČEZ zdvojnásobila, takže ve finále bude mezi dvanáct organizací a desítky lidí se smyslovým hendikepem rozděleno celkem 2 278 588 korun. 

„Moc si vážíme toho, že jsme byli do projektu zařazeni a že jsme nakonec získali více než trojnásobek původně plánované částky. Je to pro nás a naše klienty úžasný předvánoční dárek. Peníze využijeme v příštím roce na organizaci rekondičních pobytů v Soběšicích“, říká ředitelka Tyflocentra Plzeň Hana Dostálová (na fotce se šekem).

Vánoční atmosféru energetikům obohatily také tradiční vánoční trhy chráněných dílen. V plzeňské centrále Skupiny ČEZ nabízely letos čtyři chráněné dílny (Ledovec, Český západ, CSS Stod a Portus Slapy) zaměstnancům ČEZ ručně vytvořené svíčky, pletené výrobky, keramiku, adventní věnce a zejména oblíbené pamlsky. O nákupy tradičních výrobků přímo od zdravotně postižených klientů chráněných dílen je mezi energetiky rok od roku větší zájem. Letos díky nim dílny vydělaly 28.355 korun. Po celé České republice nabízí v 18 lokalitách Skupiny ČEZ své výrobky 50 chráněných dílen od 28. listopadu do 15. prosince. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.12.2016 07:13



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka