Energetici ze Skupiny ČEZ popáté provětrali šatníky pro rokycanskou Charitu

Domácí komody, skříně a šatníky, ale i sousedů a známých provětrali energetici napříč celou Skupinou ČEZ, kteří se hned v pěti lokalitách zapojili do charitativní sbírky šatstva, obuvi a módních doplňků pro neziskové organizace.

Cílená propagace v Plzni

Konkrétně v plzeňské centrále v Guldenerově ulici se podařilo pro Oblastní charitu Rokycany nashromáždit bezmála 70 kg mírně obnošeného, zánovního, ale i zcela nového ošacení, včetně dvanácti párů obuvi, trochy bižuterie a dvanácti porcelánových hrnků.

Co se ošacení týče, jednalo se o pestrou směsici pánského, dámského a dětského oblečení do hezkého počasí i současné nepohody. Různá trička s krátkým či dlouhým rukávem, kalhoty, kraťasy, teplákové sady, svetry, sukně, šaty, bundy, mikiny, košile, halenky a podobně; vše pro Krizové zařízení pro ženy a Noclehárnu pro muže. „Cílové skupiny těchto zařízení rozhodně vše využijí a ušetří tím nemalé finanční prostředky, které by musely vynaložit  na nákup nového oblečení. Rovněž počítáme s tím, že něco rozdáme i žadatelům o potravinovou pomoc. Ani oni na tom nejsou pochopitelně finančně dobře, přičemž někdy se potřebují i lépe obléknout.  Všem zaměstnancům společnosti ČEZ tedy již potřetí v řadě za sebou děkujeme za sbírku a vstřícnost a jsme velmi potěšeni, že životy lidí v nelehkých situacích jim nejsou lhostejné,“ kvitovala pomoc energetiků Jana Kovářová, vedoucí Oblastní charity Rokycany.

Skupina ČEZ všude tam kde působí, dlouhodobě neziskové organizace podporuje, a to jak finančně, tak i prostřednictvím podpory svých zaměstnanců. Dlouholetou tradici mají například velikonoční a vánoční trhy, během nichž různé chráněné dílny nabízejí své výrobky. Dalším významným prvkem pomoci se staly „charitativní snídaně“ s možností koupě produktů chráněných pracovišť v regionu. Neméně významná je pak přímá pomoc v rámci dobrovolnických dnů. Ty mají název „Čas pro dobrou věc“ a  energetici tak mohou věnovat proplacený pracovní den neziskovým organizacím, jež působí hlavně v sociální oblasti či se zabývají ochranou životního prostředí.

 „Máme radost, že kolegům napříč celou Skupinou ČEZ není jejich okolí lhostejné a zcela přirozeně se zapojují do celospolečensky prospěšných projektů. Jednou z aktivit našeho týmu je přinášet inspiraci a příležitosti pomoci, abychom společně naplňovali poslání být dobrým partnerem, který rozvíjí vztahy s komunitami a neziskovým sektorem. Zájem a ochota pomoci tam, kde je to zapotřebí, tak dává naší práci smysl. Obojí je pro nás i výzvou a hlavně důležitou motivací pro přípravu dalších projektů prospěšných pro společnost,“ dodává k tomu Petra Junger, manažerka útvaru Diverzita a inkluze. 

Charitativní Průvan v šatníku energetiků ze Skupiny ČEZ probíhá tradičně kromě Plzně také v Praze, Dukovanech, Temelíně, Ostravě, Zábřehu, Hradci Králové a Děčíně, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí. V plzeňském kontaktním místě Skupiny ČEZ se za předchozí čtyři roky podařilo nashromáždit zhruba 500 kg ošacení a dalších potřebných věcí, jako jsou například boty, kabelky či batohy. V roce 2017 si svou várku odvezli pracovníci z Centra Hájek a o rok později z Psychiatrické léčebny v Dobřanech. Předloňská volba připadla již na Oblastní charitu v Rokycanech. Vzhledem k tomu, že zde poskytují pomoc potřebným ve velkém měřítku, byla pro rokycanskou charitu určena i loňská a letošní sbírka.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka