Epicky progresivní Dánové LISERSTILEE se v pátek představí společně s Americko-Německým duem White Wine a místními madebythefire v Divadle Pod lampou!

Tento večer bude věnován umění v hudbě. Ústřední koncert Místního Fesťáku, kdy se představí epicky progresivní Dánové LISERSTILLE, jedna z nejuznávanějších klubových kapel současnosti na jednom podiu s novým art rockovým projektem Joe Haegeho, frontmana 31knots – WHITE WINE, kde spojil síly s Fritzem Brücknerem a smysl toho všeho podtrhuje fakt, že se dokonce za ním odstěhoval do Německa! Večírek hudebně dokoření plzeňské instrumentálně neuřvané uskupení MADEBYTHEFIRE na které se také moc těšíme

Cílená propagace v Plzni

Místní Fesťák - Část třetí

.:: HUDBA ::.


LISERSTILLE [Dk]
epic / progressive / rock
http://liserstille.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/LISERSTILLE?


Lis Er Stille vznikli v roce 2004 v Arhusu jako projekt Martina Byrialsena, který zhudebnil obrazy dánského surrealistického malíře Vindrila. Čas z nich ale vytvořil v regulerní kapelu a zejména po debutovém albu (Construction Of The Amp Train) se zdálo, že rozšíří početnou rodinu zasněného skandinávského post-rocku. Časopis Rolling Stone dokonce toto album označil deskou týdne. Oni se ale vydali jinou cestou a s vydáním každého nového alba ukázali, že progresivní nemusí znamenat jen účelné skládání jedné lepší vyhrávky než druhé. Jsou totiž 4-členná kapela, 4-členný kreativní systém, kdy se každý rovnocenně podílí na směřování kapely. Vydali zasněné Apathobvious, epické Collibro, následované první albem natočeným ve vlastním studiu - Nous a EP Flight of Belljár. Každou desku produkoval zvukový kouzelník Anders Ruby a za necelých 9 let se z L.E.S. stala jedna z nejvyhledávanějších Skandinávských kapel a jejich hudba je s určitou nadsázkou přirovnávána k raným Pink Floyd, Muse či Sigur Ros s ozvěnami Caveova písničkářství. A zhruba měsíc před koncertem vypustí LISERSTILLE (nová evoluce i v názvu) své nové širokoformátové album Empirical Ghost natočeno v Seattlu, kde si s albem pohrál Randal Dunn (Sunn O))), Earth, Steve Von Till) a kle jeho hlavní prioritou bylo pomoci kapele dalším krokem k neporovnatelnosti. Album bude vydáno i na luxusním bílém dvoj-vinylu a my se moc těšíme, až nás spolkne L.E.S. !

https://www.youtube.com/watch?
https://www.youtube.com/watch?
https://www.youtube.com/watch?

WHITE WINE [US/De]
alternative / synth / art rock
http://vinblancwhitewine.bandcamp.com/album/in-every-way-but-one
https://www.facebook.com/vinblancmusic?


Pamatujete si 31knots? Mix kytar, matematiky, artrocku, ale i jazzu, klasiky nebo klezmeru, se skvělým zpěvem a bezchybnou instrumentací. Poslední desku vydala portlandská parta v roce 2011 a frontman Joe Haege ve stejném roce založil sólový projekt Vin Blanc/White Wine. Vin Blanc/White Wine nezůstal od debutu "Chroma Key" v roce 2011 v koutě. Předloni se Joe Haege spároval s bubeníkem kapel Blut Sport Disko a Plasma Police Fritzem Brücknerem, kterého poznal na turné s Menomena, a společně natočili elpíčko "In Every Way But One".
Přesto, nebo snad právě proto, si Haege zachoval výjimečnou muzikantskou integritu a rukopis: přestal se starat o to, jak skladby přijme veřejnost, a soustředil se výhradně na to, jak znějí a co sdělují - a jak je s výsledkem spokojený on sám. Jeho melodický vokál, kousavou elektriku a vkusnou elektroniku doprovázejí úsporné, ale důrazné bicí s ozvěnami synth-punku konce sedmdesátých let. Oba hudebníci si sedli natolik, že Haege dočasně opustil L.A. a přestěhoval se na čas do Lipska za Brücknerem. No a v Dubnu 2015 jako odsekávají Vin Blanc protože je to úplně jedno a jsou nadále k nalezení pouze jako White Wine!

https://www.youtube.com/watch?
https://www.youtube.com/watch?
https://www.youtube.com/watch?-1DY

MADEBYTHEFIRE
instrumentál / art rock / mathcore
http://bandzone.cz/madebythefire


Kdo by v Plzni neznal. Kapela, kterou máme moc rádi, ale ještě se nám nepodařilo uspořádat jim koncert. Né, že by to potřebovali. To spíš my. Asi jako když se MBTF snažili vydat desku. No a oboje se povedlo! Nám asi po 3, MBTF asi po 16 ti letech vydali svůj debud Budet a vysmáli se všem, kteří nad nimi zlomily paličky. Kapela, která nezpívá, ale instrumentálně hraje screamo. Za dobu svý existence trochu ubrali na plynu a na syrovosti, aby se vydali cestou bohatších aranží. Yamaha a Kawasaki už kluky nerajcujou. Je tam víc post rocku, art rocku, ale nejsou to píšničky. Podobně jako u L.E.S. produkují bohatě gradující skladby a nebude náhoda, že jejich debut má barvu bílého vinylu!

https://www.youtube.com/watch?
https://www.youtube.com/watch?

.:: DOPROVODNÝ PROGRAM ::.


MAYHEM LONGBOARD
S – prezentace lokálního výrobce longboardů na míru
https://www.facebook.com/MayhemLongboards?

CONEXIS z. s.
– prezentace nového, v čechách netradičního festivalu – Pilsen Busking Fest
http://buskingfest.cz/

**********************************************************************************
.:: LINEUP ::.

19:30 - Mayhem Longboards + Pilsen Busking Fest / prezentace

20:30 - madebythefire

21:45 - White Wine

23:00 - LISERSTILLE

**********************************************************************************
.:: VSTUPENKY ::.


a) standartní možnost
150,- / 190,- přes Plzeňskou vstupenku, SMS ticket, Divadlo pod Lampou

http://www.plzenskavstupenka.cz/cz/hudba/title/9368-liserstille-dk-white-wine-usa-d

b) výhodná nabídka
Je možné si rezervovat Vstupenku na celý Místní Fesťák od 23.5. do 7.6.2015 (5 akcí) za 390,-
(jednotlivé vstupné bude dohromady minimálně 700,-)
Pozor!>
Omezený počet 100 ks, rezervace a informace na: mistniborci.stan@gmail.com

.:: KDE ::.
Divadlo Pod lampou, Havířská 11, Plzeň

Fb event.: https://www.facebook.com/events/1565199673752259/

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka