Experimentální pivovar Proud přechází od nevratných lahví k plechovkám

Plzeňský experimentální pivovar Proud nově nabízí své portfolio v plechovkách namísto nevratných lahví o objemu 750 ml. Pivovar tak reaguje na trend mezi spotřebiteli, kteří dlouhodobě plechovky preferují díky nízké váze i rychlému vychlazení.

Cílená propagace v Plzni

 Zároveň mají plechovky oproti jednorázovým lahvím menší dopad na životní prostředí.

„Plechovky jsou lehčí, tedy pohodlnější pro transport, jsou skladnější, odolnější proti rozbití a rychleji se vychladí. To jsou důvody, které v posledních letech přispěly k rostoucímu zájmu spotřebitelů o tento typ obalu,“ říká ředitel pivovaru Proud Michal Škoda. Obliba plechovek stoupá na celém trhu, jen mezi roky 2018–2020 vzrostly v tuzemsku prodeje piva v plechovkách o 30 %.

Další klíčovou předností hliníku jako materiálu je, že ho lze recyklovat opakovaně prakticky donekonečna a jeho kvalita je přitom vždycky stejná. Plechovka vyrobená z recyklátu tak pro pivo představuje stejnou ochranu jako ta z nového hliníku, jen má až o 80 % nižší uhlíkovou stopu.

Podle podílu recyklátu v obalu se na výrobu plechovky spotřebuje až o 95 % méně energie než u plechovky vytvořené z primárního materiálu. „Nyní jsou plechovky Proudu tvořeny zhruba z  60 % recyklátem a cílem je tento podíl do budoucna navyšovat,“ dodává Michal Škoda.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.07.2023 17:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka