Fakultní nemocnice připravila cvičení pro budoucí maminky

Gynekologicko-porodnická klinika FN Plzeň přináší další zkvalitnění služeb pro své pacientky. Koncem května začalo cvičení pro těhotné maminky přímo v areálu této kliniky v nově upravených prostorách.

Cílená propagace v Plzni

Důležitost cvičení vysvětluji doc. MUDr. Zdeněk Novotný, Ph.D.: „Pravidelné cvičení pomáhá udržet dobrou fyzickou i psychickou kondici v průběhu těhotenství, ale především pomáhá ženě lépe se cítit ve svém měnícím se těle a umět s ním pracovat. Cílem cvičení pro těhotné je předcházet nežádoucím změnám, ke kterým během těhotenství může dojít.“

Co cvičení v těhotenství zahrnuje? Ukázky dýchání, které může žena využít při porodu, ukázky úlevových poloh a nácvik tlačení v různých polohách, cviky na posílení a relaxaci svalů pánevního dna a  na uvolnění křížokyčelního skloubení, dále i cviky, které zmírní bolest zad a cvičení, které  preventivně působí proti vzniku křečových žil, hemoroidů a dalším nežádoucím těhotenským změnám (otoky, bolesti zad, zácpa, ploché nohy atd.) V neposlední řadě napomáhá kontaktu s dítětem v bříšku a  umožňuje relaxaci.

Cvičení probíhá pod odborným vedením porodní asistentky Mgr. Lenky Sosnovcové, která dodává: „Cvičení, kromě zdravotního hlediska,má i pozitivní sociální směrování  - přináší pravidelné setkávání s dalšími těhotnými ženami, které spolu sdílejí nové poznatky  a navazují maminkovské  kontakty.  Cvičení je vždy přizpůsobeno stádiu těhotenství a aktuálnímu stavu ženy. Doporučujeme začít od ukončeného 12. týdne těhotenství a cvičíme ve skupinách max. 10 žen, cvičení probíhá 1 x týdně. Rozpis cvičení bude zaslán po přihlášení se na emailové adrese gyncviceni@fnplzen.cz.“

K dispozici jsou pomůcky na cvičení (podložky, gymbally, overbally, therabandy). Vhodné je přinést si s sebou pití a pohodlné oblečení na cvičení. Místnost je vybavena kobercem, cvičí se v ponožkách (z hygienických důvodů ne naboso). 

Maminky, přijďte si zacvičit, věnovat čas jen sama sobě a svému dítěti v bříšku.  Cena jedné lekce je 100,- Kč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka