Fanoušci na narozeninových koncertech Lucie pomáhali pohybem neziskovým organizacím. V Plzni Šanci onkoláčkům

Kapela Lucie slaví 30. výročí svého založení a rozhodla se to oslavit třemi narozeninovými koncerty v Plzni, Brně a Praze. Kromě nových písniček i starých hitovek na nich díky propojení s aplikací EPP Pomáhej pohybem podpořila tři neziskové organizace.

Cílená propagace v Plzni

Svým tancem totiž fanoušci a zároveň uživatelé aplikace nasbírali body, díky kterým zajistili celkem 322.601 korun pro Nadační fond Šance onkoláčkům, společnost Podané ruce a Linku bezpečí. 

V průběhu narozeninových koncertů pomohla kapela Lucie společně se svými fanoušky třem veřejně prospěšným projektům. Na plzeňském koncertu podpořili 108 292 korunami Nadační fond Šance onkoláčkům, jenž pomáhá dětem s vrozenými vadami, v onkologické léčbě či s jiným závažným onemocněním. Peníze, které pro něj fanoušci i členové kapely doslova vyskákali, rozdělí mezi dvě malé bojovnice. „Pro dvanáctiletou Anetku pořídíme z vytěženého příspěvku léky, zdravotní pomůcky a přípravky na podporu imunity. Můžeme z něj také pomoci k pořízení elektrického invalidního vozíku přizpůsobeného pro převážení spolu s umělou plicní ventilací pro čtyřletou Sofinku,“ uvedla Lenka Klasnová, ředitelka NF Šance onkoláčkům.

Návštěvníci brněnského koncertu zase vytančili 104 872 korun pro společnost Podané ruce, jejímž dlouhodobým posláním je podpora především mladých lidí v tíživých životních situacích zejména prostřednictvím preventivních a intervenčních programů a pomoci při boji se závislostmi. Pražský koncert, který narozeninovou tour skupiny Lucie završil, vynesl 109.437 korun pro Linku bezpečí. „V současnosti se na Linku bezpečí denně obrací až 500 dětí a mladých lidí. V příštích letech nás navíc čeká prudký demografický nárůst klientů, na nějž se potřebujeme dopředu připravit. Výtěžek z koncertu nás tak podpoří v zásadním navýšení kapacity i kvality používaných technologií, díky kterým pomáháme dětem a mladým lidem po celé republice v komplikovaných situacích už více než dvacet let,“ řekla ředitelka Linky Bezpečí Ivana Šatrová.

Celkem tak neziskové organizace z rukou členů kapely převzaly šeky na 322.601 korun, které jim pomohou v provozování jejich další činnosti. Úspěšné propojení hudebních narozeninových oslav a aktivní pomoci ocenila i ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková: „Moc si spolupráce a chuti členů skupiny Lucie pomáhat vážíme. Oslovují obrovské publikum, a tak je propojení fyzické aktivity a pomoci dobré věci ještě rychlejší a účinnější než kdy jindy. Společně se svými fanoušky podpořili vybrané projekty částkami přesahujícími sto tisíc korun, což je opravdu obdivuhodný výkon.“ 

Propojení aktivity a přítomné energie na narozeninových koncertech Skupiny Lucie s pomocí dobrým věcem bylo přitom velmi jednoduché. Stačilo, aby si členové Lucie i její fanoušci do svých mobilních telefonů nainstalovali mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem a naplno se v průběhu koncertů bavili. „Slovy jedné z nejznámějších písní Lucie, čím více pohybů rukama nohama během koncertu všichni udělali, tím více bodů do aplikace nasbírali. K pomoci tak byly potřeba jen dobrá zábava a telefon,“ dodala Michaela Žemličková. Nadace ČEZ potom vytancované body převedla v samotný finanční příspěvek pro jednotlivé organizace.

Prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem může každý zájemce celoročně podporovat i další veřejně prospěšné projekty, a to pomocí několika druhů aktivit. Kromě tance aplikace zaznamenává například běh, chůzi, jízdu na kole nebo bruslích. Funguje také jako klasický sporttracker, který generuje statistiky osobních výkonů dle několika hledisek. Celkem už s aplikací EPP Pomáhej pohybem, která nedávno oslavila své první narozeniny, pomáhá přes 173 tisíc lidí. Více na www.pomahejpohybem.cz. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.07.2016 07:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka