Centrum Plzně ožívá muzikou. Festival na ulici nabízí stovku kapel

Od pátku 18. do soboty 26. srpna opět zaplní centrum Plzně multižánrový Festival na ulici, který letos oslaví 30. narozeniny. Na pěti hudebních scénách se vystřídá přes 100 kapel, doprovodný program je zaměřen především na rodiny s dětmi.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vstup na festival je zdarma.

Slavnostní zahájení festivalu proběhne v pátek 18. 8. 2023 v 18,45 hod na Náměstí Republiky, ještě před tím se ale mohou návštěvníci zúčastnit od 17 hod v Proluce vernisáže Barvy na ulici - mezinárodní výstavy velkoformátových obrazů plzeňské Unie výtvarných umělců.

Letošní ročník Festivalu na ulici přinese opět celou řadu účinkujících na tradičních místech - Náměstí Republiky – U Branky – Proluka - Zach's Pub - Anděl Music Bar.

V bohatém programu najdou své oblíbené žánry příznivci rocku, folku, country, bigbeatu, bluegrassu, ale i vážné hudby. Fanouškům se představí kapely známé i nové, z Plzně, blízkého i vzdáleného okolí – například večery na Náměstí Republiky ovládne tato sestava:

Anymen, X-Cover, Lucie Revival, Tabasker, Funky Monx, Tereza Balonová, Děda Mládek Illegal Band, INSPI-RACI, Aneta & The Soul Uncles, Ivan Hlas trio, Etc …, Frýda and Company, Strašlivá Podívaná, COP, Crimson Town Players, SwingMelody, V3Ska, ILL Fish, MDK – Band, Zooblasters, CRIMSON FIELD, Electric Therapy, Queens of Bohemia, Jackye, Ocho Ríos, Gaia Mesiah, Semtex.

Náměstí Republiky se nově stane i centrem programu Busking na ulici. Návštěvníci se v technických přestávkách mezi kapelami nemusí rozcházet – o zábavu se jim totiž budou starat umělci ve velkém stanu.

I letos se návštěvníci mohou těšit na další speciální open air projekt. Koncert filmových melodií pod názvem Hollywood s Plzeňskou filharmonií proběhne na Náměstí Republiky v neděli 20.8.2023.

Pro nejmenší návštěvníky bude festivalové centrum v Proluce, každý den zde od 15 hod začne program pro děti:

Pátek 18.8. – Cestovatel Kompásek, 19.8. – Kejklíř Hubert, 20.8. – Žonglérský workshop pro děti, 21.8. – Míček Flíček, 22.8. – Čertovské pohádky, 23.8. – Divadlo Špalíček, 24.8. – Culinka a tancohrátky, 25.8. – Dva Koni s Princeznou, 26.8. - Žonglérský workshop pro děti

Zde také v sobotu 19.8. od 14:30 hod vystoupí mladí talenti ze Zlaté struny a Dětské Porty

Vít Kotora (The Beatles, Tracy Chapman, Marsyas ….), Marie Nicol Šneidrová (Zuzana Navarová, Vladimír Mišík, David Stypka), Pavlína Valentová a Lucie Dolejšová (Mirai, L. Cohen, Lady Gaga a Bradley Cooper, lidovky…), Bára Dezortová (autorská tvorba), Jakub a Bára Kolářovi (Lucie, Jan Nedvěd, Ed Sheeran, Jelen, UDG…).

Stejně jako v loňském roce, i letos a milovníci tance jistě ocení každodenní workshopy a lekce ve Smetanových sadech vždy od 15 hod.

Letošní novinkou je Čtení na ulici, které začíná ve středu 23.8. v Beer Café Francis na Náměstí Republiky. Každý večer od 19 hod až do konce festivalu se návštěvníci budou moci seznámit se zajímavými knihami a jejich autory či překladateli.

Doprovodný program:

- Vernisáž děl UVU

- Program pro rodiny s dětmi (pohádky pro nejmenší, Culinka a další)

- Divadlo pro děti

- Tanec na ulici (taneční workshopy)

- Slam poetry (23.8.) – Anatol Svahilec, Pan Tadeáš, Jetam a další

- Čtení na ulici


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka