Festival Náplavka k světu od pátku znovu ožívá

Břeh Radbuzy znovu otevírá své brány 3. června. Jedná se již o třetí ročník festivalu pořádaného spolkem k světu, jež pracuje již řadu let s tématem využití a oživení veřejného prostoru podél plzeňských řek na pozadí pořádání netradičních kulturních projektů.

Cílená propagace v Plzni

 Akce, která bude probíhat celý měsíc až do 6. července, má však za úkol mnohem více. Slovy koordinátorky festivalu Jitky Jiráskové: „Během předešlých let se podařilo upozornit na toto místo a najít formu spolupráce s městem a povodím. Letošní rok je klíčový pro udržení pozornosti před rokem příštím, kdy město začne připravovat realizační část skutečné revitalizace náplavky.” Letos má veřejnost jedinečnou šanci přijít a možná naposledy vyjádřit svůj názor na náplavku v jejím současném stavu. 

Na programu jsou pravidelné páteční koncerty, oblíbené sobotní dopoledne s jógou nebo čtvrteční tančírny s workshopy. Letošní ročník bude navíc propojen s festivalem loutkového a alternativního divadla Skupova Plzeň a s festivalem Tanec Praha, který v sobotu 18. června v 17:00 nabídne vystoupení kostarického souboru Los INnato.   21. června bude na náplavce probíhat mezinárodní den jógy.

“Na téma a situaci řek v Plzni se zaměří i třídenní workshop pod vedením architektů doplněný přednáškovými cykly pro širokou veřejnost,” zve architektka Hana Boříková.

Mimo hlavní program bude návštěvníkům k dispozici bar, grilování, půjčovna lodiček a nebudou chybět ani provizorní schody zpřístupňující náplavku od Wilsonova mostu, chodníček, lehátka a WiFi free point.

Plánované akce jsou určeny pro širokou veřejnost a zdarma. Doufáme, že přispějeme k oživení kultury v našem městě a poskytneme lidem, stejně jako v předešlých letech, místo k vzájemnému setkávání.

Více informací k programu naleznete na www.naplavka.ksvetu.cz  a www.facebook.com/Naplavka.k.svetu

Festival se koná za finanční podpory statutárního města Plzeň.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.06.2016 17:01



3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka