Festival v sobotu poradí ženám, jak příjemně zvládnout těhotenství i porod

Podpora žen v období, kdy se stávají maminkami. To je hlavní poslání jednodenního festivalu Cesta ženy – matky, který se uskuteční v sobotu 12. listopadu 2016 od 9 hodin v prostorách Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni na náměstí Odboje 18 v Plzni-Bolevci.

Cílená propagace v Plzni

Nejen budoucí maminky se zde dozvědí řadu informací o přirozeném těhotenství, porodu a péči o novorozence. Připravené jsou také zajímavé workshopy, například o tanci v těhotenství, aromaterapii nebo hypnoporodu.

„Chceme zejména ženám, které se připravují na roli matky, podat co nejvíce informací, jak celý tento náročný proces zvládnout pozitivně. Dozvědí se, jak podpořit zdravé těhotenství, přirozený porod, jak zvládnout péči o miminko nebo si mohou vyzkoušet sebepoznávací techniky. Festival je ale určený všem, koho tato témata zajímají, nejen ženám,“ říká Kateřina Ratislavová, odborná asistentka FZS ZČU v Plzni.
Program festivalu je rozdělen do tří tematických bloků. Dopolední část je vyhrazená porodu a době krátce po něm. Poté jsou připraveny přednášky týkající se používání látkových plen, kojení nebo péče o batolata. Mimo sérii přednášek budou probíhat čtyři různě dlouhé workshopy pod vedením předních odborníků – Aktivní těhotenství – protančené trimestry, Spojení s vnitřní ženou pomocí aromaterapie, Vysněný porod za pomoci hypnoporodu a Shiatsu v těhotenství a při porodu. „Festival nabízí jedinečnou příležitost, jak zjistit, zda mi určitý přístup bude blízký. Každý si může najít to, co mu bude vyhovovat. Poslechne si zajímavé informace, podívá se na vlastní oči, může si některé techniky vyzkoušet a nemusí o nich jen číst  na internetu,“ dodává Ilona Mauritzová, děkanka FZS ZČU v Plzni.
Občerstvení zajistí mobilní bufet Kačaba. Součástí festivalu bude také bazárek pro kontaktní rodiče, prodejní expozice a výstava inspirativních obrázků.

Festival Cesta ženy – matky pořádá Katedra ošetřovatelství a porodní asistence (FZS ZČU Plzeň) ve spolupráci s Odborem sociálních služeb Magistrátu města Plzně, Městským obvodem Plzeň 1, Unií porodních asistentek a Sdružením porodních asistentek Plzeňského kraje.
Více informací na www.cestazenymatky.wordpress.com.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka