Festival ptactva otevřel i záchrannou stanici živočichů

Jako každý rok v říjnu, ale přece jenom trochu jinak. Tradiční Podzimní festival ptactva pro příznivce a milovníky našich opeřených ptačích sousedů a pod taktovkou ornitologa Luboše Voltera se konal tuto sobotu 7.10. 2023 v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Akce začíná dopolední vycházkou - celkem 51 účastníků (7 dětí) od Boleveckého rybníka, přes Pecihrádek na Bílé Hoře, lávku přes řeku Berounku až do Záchranné stanice živočichů Plzeň.

V rámci ornitologické vycházky byl pro zájemce připraven tradiční odchyt a ukázka kroužkování ptactva, kterou letos za Miloše Paiskera mimořádně vedl a řídil pod Pecihrádkem kolega ornitolog a kroužkovatel David Martinovský.

Pro statečné, kteří pak došli až do Záchranné stanice živočichů na Den otevřených dveří, čekalo opékání špekáčků a zmenšená výstava k 30 letům od založení DES OP. V rámci celé akce mohli účastníci vidět či slyšet celkem 17 druhů ptáků v celkovém počtu 157 jedinců.
 
"A tak na fotografiích (převážně od Gabriely Černé, která letos Den otevřených dveří na ZSŽ perfektně zdokumentovala) najdete nejen mnoho známých tváří a příznivců, ale i nováčků," dodává šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň.
 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka