Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje 2019

Ty nejlepší regionální potraviny v kraji za letošní rok, jejich ochutnávky a prodej na farmářském trhu, kuchařské show a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Cílená propagace v Plzni

To vše nabídne 9. ročník Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje v pátek 30. srpna 2019 od 11 do 17 hodin na nádvoří Plzeňského Prazdroje.

Dnem plným dobrého jídla, chutí a vaření vás provede moderátor Stanislav Jurík. Děti si užijí zábavné farmářské aktivity nebo oblíbenou zahradnickou dílnu Aleny Lehmannové a dospělé jistě naláká škola čepování piva. Po zahájení festivalu hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem vypukne kuchařská show, která bude pomyslným soubojem české a bavorské kuchyně. Během dne zahraje bavorské hudební Duo Gerhard und Franz, od 15 hodin předvede jedinečnou kuchařskou show šéfkuchař Jan Punčochář a na závěr zahraje kapela ŠVEJK c.k. ŠRAML.

Ve 14 hodin převezmou vítězové soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2019 ocenění pro své výrobky. O prestižní značku, která je symbolem kvality a poctivosti místních výrobců, se v našem kraji letos ucházelo v devíti kategoriích celkem 106 produktů od 38 výrobců a nakonec zvítězily tyto:


Kategorie:Výrobek a výrobce:
1.Masné výrobky tepelně opracovanéFarmářský bok z Čečkovic
AB Bor, s.r.o.
2.Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervyProcházkova výpečková pomazánka
Jaroslav Procházka
3.Sýry včetně tvarohuVALENTÝN
Ing. Pavel Kvita
4.Mléčné výrobky ostatníBIO jogurtové kozí mléko
Luděk Maruna
5.Pekařské výrobky včetně těstovinSvatební koláček tvarohový
Marie Vondrovicová
6.Cukrářské výrobky včetně cukrovinekMüsLenky s jablky
Lenka Havlová
7.Alkoholické a nealkoholické nápojeSirup Rakytníkový s malinou
Od Macháčků s.r.o.
8.Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované forměHruška s medem
Mgr. Jaroslava Frančíková
9.OstatníŠnečí jatýrka
Jiří Studnička

Více informací o regionálních potravinách najdete na www.regionalnipotravina.cz.

Kromě těchto vítězných potravin, byly uděleny také zvláštní ceny. Mísu hejtmana Plzeňského kraje Ing. Josefa Bernarda získal cukrářský výrobek Klatovský perník od Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy a Mísu radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Mgr. Radky Trylčové pak masný výrobek Dort řezníka od výrobce Ing. Michala Šnebergra (Řeznictví a uzenářství Šnebergr).

Samostatný program je přichystaný pro předem registrované, a to především starosty obcí, kteří mají možnost se zdarma zúčastnit semináře Chytrá vesnice.

Více o programu festivalu najdete na www.plzensky-kraj.cz a na facebooku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka