Festival Riversound zve mladé začínající kapely

18. a 19. srpna 2023 se v Papírně Plzeň uskuteční soutěžní festival Riversound, který už čtvrtým rokem přivede na scénu nadějné začínající kapely z Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě večerních koncertů jsou po oba dny pro začínající muzikanty i širokou veřejnost připraveny přednášky na téma prezentace, light design, nahrávání či hudební teorie. After party s hosty z Německa se odehrají v Dominik Cafe. Vstup na festival je zdarma.

Na festivalu Riversound si před publikem zahraje celkem šest začínajících kapel, které byly vybrány z 16 přihlášených. Jejich živé vystoupení posoudí festivalová porota a vítězná kapela dostane jedinečnou šanci předvést své umění za hranicemi, na koncertě festivalu Reverberation v Berlíně. Zároveň získá jeden nahrávací den ve studiu Golden Hive v Praze. Zkrátka nepřijdou ani kapely na dalších dvou místech. "Kapela, která v soutěži obsadí druhou příčku, dostane možnost zahrát si na hlavní stage Pilsen Busking festu. Třetí v pořadí vystoupí rovněž před diváky v Plzni na festivalu Láskyplno," řekl Petr Terzl, organizátor festivalu Riversound. Vítězové budou vyhlášeni v sobotu.

S německým festivalem Reverberation je Riversound propojen od roku 2020. Vítězové talentové soutěže dosud vždy hráli na akci Reverberation v Drážďanech, letos poprvé je čeká Berlín. Stejně jako v předchozích letech se i letos v Plzni představí hosté z Německa. Sobotní vystoupení v Papírně uzavře psychedelic rock berlínské kapely The Dharma Chain. V režii německých dýdžejů Flux Wildly a Heller than Hell se odehrají obě festivalové after party v Dominik Cafe. 

"Letos připojujeme do programu také přednášky, které pomohou především mladým začínajícím muzikantům, jsou ale otevřené pro širokou veřejnost," zve Tobiáš Mucha, produkční festivalu Riversound.

Mezi přednášejícími je Ricardo Delfino - promotér a produkční DEPO2015, který se zaměří na komunikaci a PR, nebo Přemysl Haas - mistr zvuku, majitel nahrávacího studia Pyha, který bude mluvit o nahrávání a postprodukci. Dlouholetý osvětlovač a light designer kapely Mandrage Tomáš Karban seznámí návštěvníky festivalu s pódiovou prezentací a light designem a Matěj Šolc, multiinstrumentalista a konzervatorista, představí zajímavosti a logiku hudební teorie.

Festival Riversound podporují: Odbor komunikace a marketingu a Odboru kultury města Plzně, Česko-německý fond budoucnosti, Pilsen Live, Reverberation festival a festival Láskyplno. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.08.2023 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka