Festival veze do Plzně koncerty Michala Hrůzy nebo Olympicu. Dorazí také sportovci

Čtvrtý ročník hudebně-divadelního festivalu Energie pro kulturu do Plzně přiveze bohatý kulturní program. Festival proběhne 22. a 23. 9. a návštěvníci se mohou těšit třeba na Michala Hrůzu, Olympic nebo kapelu Hodiny.

Jarní servisní akce AUTO CB

Do Plzně zavítá také sportovní duo Jaromír Jágr a Bára Strýcová. Cílem festivalu je propojení lokálních umělců se známými jmény a také podpora ekologie. Vstup je pro návštěvníky zdarma.

 „Jsem ráda, že se nám opět podařilo poskládat v týmu bohatý kulturní program, který spojí lokální umělce s těmi mainstreamově známými a dopřeje tak návštěvníkům kulturní zážitky pro celou rodinu“ popisuje Martina Tůmová, organizátorka festivalu. „Festival původně vznikl na podporu umělců během covidu a jeho cílem bylo pomoci kulturním a vzdělávacím institucím v regionech. Od té doby jsme už objeli 21 měst, festival navštívilo okolo 50 tisíc návštěvníků, vystoupilo na něm 126 umělců nebo souborů z toho 26 souborů ZUŠ a okolo 30 místních souborů a umělců,“ vyjmenovává za pořádající agenturu Robin Fritzen.

Putovní festival během pátku nabídne koncert Olympicu, dále vystoupí zpěvák Michal Hrůza nebo kapela Hodiny. Sobotní program bude patřit hlavně dětem. Na dětské návštěvníky čeká třeba unikátní dílna kreativního tvoření ateliéru JELENI NELENÍ, s kapelou Kujme Pikle si mohou zazpívat známé písničky z pohádek. Také dorazí herec Tomáš Měcháček se svými kolegy a zahrají dětmi velmi oblíbené představení s názvem Sešli se tři a stalo se.  Závěr programu bude patřit unikátnímu představení Amerikánka:Snowflakes od Viktora Tauše, která je živou upoutávkou na film AMERIKÁNKA. Je to epická show autentických zpovědí, muzikál, činohra, fashion show a další kapitola příběhu o tom, že naději, pokud se ji nerozhodneme vzdát sami, nám nikdo vzít nedokáže. V sobotu do Plzně na festival přijede také sportovní duo Jaromír Jágr a Barbora Strýcové, kteří v podvečer pojedou finální jízdu na handbicicíh a potom v Energy zóně proběhne jejich autogramiáda.

Na festivalu Energie pro kulturu bude možné šlápnout do pedálů speciálního charitativního Oranžového kola Nadace ČEZ a svým sportovním výkonem podpořit Základní školu Dobřany, která výtěžek použije ve prospěch žáků speciálních tříd a školního klubu při Psychiatrické nemocnici v Dobřanech. A také pro organizaci ProCit: „Příspěvek bychom rádi využili na podporu volnočasových aktivit dětí s autismem. Největší podpora spočívá ve skutečnosti, že rodiče díky této službě mají při jinak nepřetržité a náročné péči o nemocné děti čas pro sebe. Snažíme se tak podporovat psychohygienu rodičů, ale i rozvíjet sociální dovednosti jejich dětí. Aktivity jsou určeny pro veřejnost, resp. pro děti s poruchou autistického spektra. Do programu je aktuálně zapojeno v rámci naší organizace 267 rodin z celého Plzeňského kraje,“ říká Irena Vítovcová z organizace.

Případnou únavu mohou návštěvníci vyřešit odpočinkem v ČEZ Energy zóně. Kromě chill-out zóny s možností dobití mobilních telefonů v ní najdou také interaktivní hry či fotokoutek. Nedílnou součástí festivalu bude i gastro zóna, kterou jako každý rok obohatí lokální gastro podniky.

Plzeň, nám. Republiky

Program:

Pátek 22. 9. 

Hlavní podium
16.30-17.30 Hodiny
18.30-19.30 Michal Hrůza a Kapela Hrůzy
20.30-21.30 Olympic


Sobota 23. 9. 

Hlavní podium
14.00 Plzeňáček - folklorní soub
15.30 Sešli se tři a stalo se
17.00 Kujme Pikle
20.30 Snowflakes: živý trailer k filmu Amerikánka (link)

Malé podium
14.00 kreativní workshop Jeleni nelení
16.00 Člověk a svět energie - Divadlo ÚDIF
18.00 Divadlo kolem Energy zóna
19.00 Barbora Strýcová a Jaromír Jágr


Gastro zóna, ČEZ Energy Zóna, Neziskové organizace, Oranžová kola Nadace ČEZ 

Vstup zdarma

workshopy pro děti

- kreativní workshop Jeleni nelení 14.30-16.00

K zapsání do workshopu pro děti napište na workshop@energieprokulturu.cz jméno a workshop. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka