Film Mazel a tajemství lesa zveřejnil upoutávku. Natáčel se v kraji

Režisér Petr Oukropec zveřejnil oficiální upoutávku ke svému rodinnému filmu „Mazel a tajemství lesa“. Vedle lidských hrdinů se zde v prvních záběrech představují i kouzelné lesní bytosti, které ožívají, když se nedíváme.

Jarní servisní akce AUTO CB

Premiéra prázdninového dobrodružství z letního tábora bude 8. července 2021.

Snímek se z většiny natáčel na Bolfánku u Chudenic a v okolí Úterského potoka. Na jeho vznik Plzeňský kraj přispěl v roce 2019 částkou 400 000 Kč. V pátek 20.8.2021 se odehraje projekce tohoto nového rodinného filmu právě v místě natáčení, tedy na Bolfánku, a to i za účasti filmových herců a tvůrců.

Městský kluk Martin s přezdívkou Mazel musí z donucení na letní skautský tábor pod stan. Mnohem radši než přírodu má svůj telefon a celý tábor je pro něj jen trapárna. Právě on ale objeví tajemné lesní bytosti různých velikostí a tvarů a uzavře s nimi dohodu. Nejdřív mu pomáhají uspět v táborové hře a získat uznání, nakonec ale musí společně s ostatními vyřešit mnohem důležitější a náročnější úkol.

Hlavní dětské postavy hrají Sebastian Pöthe a Josefína Krycnerová, v rolích dospělých se jako vedoucí a rodiče objeví Vasil Fridrich, Aleš Petráš, Kristýna Boková nebo Ester Geislerová. Snímek vzniknul podle scénáře Kateřiny Kačerovské.

„Mazel je letní film s prázdninovou atmosférou. Na natáčení jsme měli svůj vlastní opravdový tábor a všichni jsme velmi brzy přestali vnímat rozdíly mezi natáčením a hrou, mezi skutečnými vedoucími a těmi hereckými, takže jsme pak vlastně točili jeden opravdový oddíl,“ říká režisér Petr Oukropec.

Vedle opravdové atmosféry letního tábora jsou pro snímek důležité lesní bytosti, které ovlivní osud celého tábora. Podoba kouzelných tvorů vychází ze skutečných tvarů v přírodě a při jejich vzniku tvůrci kombinovali moderní počítačové triky a tradiční animaci s částečnými loutkami z přírodních materiálů. Do děje filmu se z celé utajeného světa zapojí zejména travní mužíci, létající čarodějnice ostružníková, různí květinovití, rodiny bojovných šišek, několik originálních větvíků a mechovic, a po vzoru pověstných entů i celé obživlé stromy.

„Někteří z nich jsou veselí a jiní možná i nebezpeční. Mějte na paměti, že pokud v lese zakopnete o kořen nebo na vás spadne šiška, není to náhoda a není to ani hravá veverka. Jsou to oni a ukazují, kdo je v lese doma,“ vypráví Petr Oukropec, který dal coby uznávaný producent vzniknout řadě ceněných českých filmů posledních pětadvaceti let a jako režisér natočil snímky Modrý tygr a Ani ve snu!.

Idylickou přírodu a kouzelný les pod horou Královka, kde se příběh odehrává, našel Petr Oukropec na několika místech, v areálu Bolfánek na západě Čech, v údolí Úterského potoka a na několika místech na Jižní Moravě. „Na Bolfánku, kde jsme postavili náš hlavní nefalšovaný tábor včetně latríny a polní kuchyně, jsme našli opravdu magické místo. Byly to parádní prázdniny s kamerami a klapkami. Věřím, že to bude ve filmu znát,“ vzpomíná Oukropec. 

Film Mazel a tajemství lesa vzniká v produkci BFILM, koproducentem je Negativ a německá společnost Leitwolf, jeho vznik podpořil Státní fond kinematografie, Audiovizuálny fond, německý filmový fond Nordmedia, Jihomoravský filmový nadační fond, program Evropské unie Kreativní Evropa a Plzeňský kraj. Distributorem je Bontonfilm.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka