Filmové noci budou v Plzni od středy promítat na největší plátno

Do rekonstruovaného lochotínského amfiteátru se opět po roce vracejí Filmové noci. Stříbrné plátno se tu do noci poprvé rozzáří 1. července ve 21:45 h. Prvním promítaným snímkem bude britsko-anglický film Interstellar.

Cílená propagace v Plzni

S prázdninami se do rekonstruovaného lochotínského amfiteátru vracejí Filmové noci. V neděli 28. června tu vyrostla speciální konstrukce o rozměrech 21 x 11 metrů, na niž se v úterý 30. června vypínalo nové promítací plátno. To je velké jako pětina plaveckého bazénu na Slovanech a jde o vůbec největší promítací plátno v republice. 

 „Zeď, na niž se promítalo do loňského roku, měla rozměry 21 krát 9 metrů. Nové plátno měří 18 krát 10,2, je tedy v poměru stran 16:9. Úplně nejstarší promítací plochou v amfiteátru bylo „plátno“ dřevěné. Používalo se tu během první sezóny a jednou ho prý silný vítr odnesl až ke Kalikovskému mlýnu. Možná to bylo osudové znamení: ještě před pár měsíci nebylo vůbec jisté, zda se Filmové noci budou moct do amfiteátru vrátit a my jsme uvažovali o jejich přenesení právě ke Kalikovskému mlýnu,“ vypráví organizátor Filmových nocí Radek Uhlíř. 

Letošní promítání koncipoval do dvou odlišných bloků. V červenci se budou hrát filmy nové, nedávno premiérované. Srpen pak bude patřit ohlédnutí za vynikajícími staršími tituly. „Z ohlasů diváků víme, že v Plzni citelně chybí kino artového typu. Proto budeme v srpnu promítat snímky, jako je Schindlerův seznam, Samba, Konstantin nebo Purpurová barva,“ říká Radek Uhlíř.

Jako první filmový příběh se na plátně začne ve středu 1. července ve 21:45 h odvíjet britsko-anglický film Interstellar. V dalších dnech Filmové noci nabídnou snímky Nespoutaný Django (čtvrtek), Spongebob ve filmu: houba na suchu (pátek), Ghoul (sobota), Fakjů pane učiteli (neděle) a Trainspotting (pondělí). 

Až do poloviny července jsou začátky projekcí ve 21:45, poté se posouvají o půl hodiny, na čtvrt na deset. Vstupné je 90 korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.06.2015 17:02



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka