Filmové noci vstupují do posledního týdne

Filmové noci mají před sebou svůj poslední týden. Letošní léto projekcím v lochotínském amfiteátru více než přálo, a tak přilákaly více než osm tisíc platících diváků. Na další čeká ještě šest promítacích dnů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Prvním filmem týdne bude oceňovaný britský snímek Teorie všeho. Film Jamese Marhsa vypráví výjimečný životní příběh Stephena Hawkinga, který na svém velmi nemocném těle nosí jednu z nejchytřejších hlav, jakou kdy lidstvo poznalo. Skvěle našlápnutou kariéru mu v mladém věku zkřížila nevyléčitelná smrtelná nemoc. Přemohla ji však láska.

V úterý se promítá film Stephena Daldryho s Kate Winslet a Ralphem Fiennesem v hlavních rolích, Předčítač. Jeho děj je zasazen do Berlína po druhé světové válce a prolíná se v něm téma lásky a válečných zločinů. Středa potěší milovníka Batmana, neboť je na programu britsko-americký akční snímek Temný rytíř povstal. V něm se musí Batman vypořádat s maskovaným teroristou či prohnanou zlodějkou. Ve čtvrtek je na programu zfilmovaný komiks s Keanu Reevesem a Rachel Weisz Constantine. Režisér Francis Lawrence ho natočil na motivy knih Jamie Delana a Gartha Ennise. Páteční večer přinese novou komedii Milana Cieslara Život je život. V se hlava rodiny v podání Ondřeje Vetchého musí vypořádat s realitou: jeho tři dcery si za partnery nevybírají schopné a úspěšné muže, jak by si otec přál. Dvouměsíční maraton Filmových nocí pak uzavře filmový hit Tima Burtona podle knihy Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu. Diváci se kromě Johnnyho Deppa mohou těšít na Freddiheho Highmorea, Helenu Bonham Carter, Christophera Lee a další skvělé herce.


Promítání v lochotínském amfiteátru začíná ve 20:30 h. Vstupné je 90 korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 24.08.2015 17:00



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka