Filmové večery v muzeu zvou na Quo Vadis, Aida?

Západočeské muzeum v Plzni láká na zajímavou nabídku filmů, které v multikinech běžně neuvidíte. Přidanou hodnotou filmových večerů jsou moderované diskuse Petrem Vaďurou, které následují po každé projekci.

Cílená propagace v Plzni

Ve středu 28. 2. 2024 od 19.00 hodin se v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni koná projekce filmu „QUO VADIS, AIDA?“

Quo vadis, Aida?, film, který si získal návštěvníky festivalu v Karlových Varech, kde se umístil na druhé příčce v diváckém hlasování, vstoupí 23. září do českých kin. Bosenský snímek režisérky Jasmily Žbanić ukazuje masakr v Srebrenici pohledem silné ženské hrdinky Aidy, tlumočnice na základně OSN. Nekompromisní a zároveň hluboce lidský snímek svou emoční silou dalece předčí většinu válečných filmů. Nesoustředí se totiž na vykreslení násilí, ale na příběh konkrétní ženy a nepředstavitelná dilemata, která před ní válka staví. Film Quo vadis, Aida? měl premiéru na festivalu v Benátkách a byl nominován na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Diváci na karlovarském festivalu vyzdvihli sílu zážitku a strhující výkon herečky v hlavní roli. V březnu muzeum připravilo maďarský film „Rodinné štěstí“ z roku 2018.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka