Filmový festival Finále Plzeň letos i na Zastávce

Filmový festival Finále Plzeň láká své fanoušky a filmové nadšence na „fungl“ nové filmy – premiéry a předpremiéry, tedy projekce, které se na festivalu uskuteční opravdu poprvé a také na archivní sekci, která se bude již tradičně konat na netradičním místě – tentokrát na Zastávce. Festivalový týden se koná od 20. do 26. dubna 2017.

Jarní servisní akce AUTO CB

Novinkou letošního ročníku je rovněž místo uvedení archivní sekce nazvané Talent ve vyhnanství, ve které budou promítány filmy režisérů, kteří byli nuceni po roce 1968 opustit Československo. Po loňském Korandově sboru se organizátorům podařilo zajistit promítání v historickém objektu Zastávky. „Bývalá nádražní budova vznikla v letech 1926 - 1927.V průčelí budovy a ve vestibulu, který se zachoval v původní podobě, je patrný výrazný vliv art deco a kubismu. Já věřím, že i letos návštěvníci festivalu náš výběr místa projekce archivní sekce ocení,“ uzavírá ředitelka festivalu. Dolní část budovy od roku 2014 obývá spolek Plzeň zastávka, který využívá jedinečnou atmosféru nádraží k pořádání literárních večerů, koncertů, výstav a různorodých seminářů.

Historická budova Zastávky přivítá filmové fanoušky na třech projekcích

Proměna (r. J. Němec), Německo 1975

Televizní film, jehož scénář byl napsán ještě v Československu deset let před tím, než byl natočen. Vývoz scénáře filmu Proměna je velmi zdařile ztvárněn ve filmu Vlk z Královských Vinohrad.

Zákon a nepořádek (r. I. Passer), USA 1974

Snímek, který sčerným humorem popisuje sousedské společenství vsazené do proslulé newyorské imigrantské Lower East Side. Městu vládne zločin, a tak se skupina mužů rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Tím se rozehrává skrumáž rodinných, generačních, sociálních a rasových problémů.

Maják (r. V. Jasný), Německo 1972

Strhující snímek podle předlohy Ladislava Mňačka. Příběh muže, jemuž byla nabídnuta možnost odpykat si dvacetiletý trest za zabití dvouletou službou na zcela osamělém majáku na jihu Rudého moře.Suveréní, konkrétní, velmi naléhavý, stále se stupňující příběhošílenství samoty, naléhavých vzpomínkách a utkvělých představách.

Máme pro vás soutěž!!!

Chcete vidět filmy v tomto výjimečném prostoru? Máme pro vás dva lístky na každou z projekcí. Stačí nám napsat, zda se pravidelně festivalu Finále Plzeň účastníte, popřípadě proč se letos chcete prvně zúčastnit a lístky jsou vaše! Pište na mail info@regionplzen.cz! 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka