FN Plzeň má moderní angiolinku pro intervenční kardiologii

Lékaři Kardiologické kliniky FN Plzeň Lochotín využívají k provádění diagnostických a intervenčních výkonů nový angiografický systém.

Cílená propagace v Plzni

Moderní zařízení Siemens Axiom Artis Q floor umožní maximální zákrokovou úspěšnost a minimalizuje fyzickou zátěž pacientů. Nemocnice do nových technologií investovala téměř 21 milionů korun. 

Intervenční kardiologie FN Plzeň disponuje dvěma moderními spojenými katetrizačními sály s angiografickými systémy. První kardiointervenční angiolinka ve FN Plzeň Lochotín byla uvedena do provozu v roce 2000, v roce 2008 pak byla provedena její výměna a v roce 2011 byla zprovozněna druhá. Starší zařízení z roku 2008, na kterém bylo provedeno více než 20 000 diagnostických a léčebných výkonů, nyní za účelem udržení bezproblémového technického provozu a prohloubení dosaženého standardu zákroků vystřídala nová technologie 21. století. Díky moderní rentgence, detektoru s přímou konverzí záření, integrovaným zobrazovacím a funkčním specializovaným metodám a velkoplošnému monitoru se významně zlepší kvalita zobrazení. „Parametry nového zařízení splňují nejpřísnější soudobá kritéria, přináší možnost dalšího zvýšení efektivity diagnostických i intervenčních kardiologických zákroků a navíc dále sníží radiační dávky pro pacienty a ošetřující personál,“ uvádí přednosta Kardiologické kliniky prof. MUDr. Richard Rokyta, Ph.D.

Pracoviště Intervenční kardiologie Kardiologické kliniky zajišťuje, jako jediné v kraji, nonstop intervenční výkony pro léčbu akutního infarktu myokardu a stále častěji provádí katetrizační náhrady aortálních chlopní. Každoročně je zde vyšetřeno téměř 2 500 pacientů a je provedeno přes 1 000 léčebných zákroků, zejména perkutánních koronárních intervencí (tj. implantace výztužky – stent do věnčité tepny). „Každá nová technologie posouvá naši nemocnici kupředu a pomáhá ji udržovat na vysoce profesionální úrovni. Díky novému angiografickému systému nyní můžeme přesněji diagnostikovat onemocnění a zároveň pacientům poskytnout naprostý komfort,“ dodává ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph.D.

Intervenční odborníci, pod vedením doc. MUDr. Ivo Bernata, Ph.D. dlouhodobě rozvíjí minimálně invazivní přístupy při koronárních katetrizacích a intervencích, spolupracují s japonskými kolegy a výsledky publikují v renomovaných zahraničních časopisech, včetně Journal of the American College of Cardiology.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka