FN Plzeň otevírá speciální místo Odběry Řecko

Od středy 12. 8. se rozšířila provozní doba mobilního odběrového místa na vyšetření COVID-19 ve FN Plzeň, v pátek otevírá místo pro odběry před cestou do Řecka. Funguje bez objednání.


ODBĚROVÉ MÍSTO

pondělí až sobota:
• samoplátci:                                                                                                7:00 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod.
• klienti Krajské hygienické stanice (KHS):                                              8:30 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod.
• klienti s vystavenou eŽádankou od svého praktického lékaře:        8:00 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod.

Pravidla pro samoplátce:
• Odběry pro klienty na vyšetření Covid-19 (samoplátce) se provádějí po objednání přes online formulář na konkrétní termín (ww.fnplzen.cz – dlaždice KORONAVIRUS)

Pokud nebudou správně uvedeny údaje ve formuláři, nebude objednávka platná a vyšetření se neuskuteční.
• Objednací čas je určen pro objednávku 1 osoby. Objednaný klient se dostaví ve stanovený termín na Recepci Oddělení příjmu v přízemí pavilonu č. 22 FN – Bory.
• Test si zajišťuje klient na vlastní náklady. Cena testu je 1756 Kč. Platbaje z epidemiologických důvodů možná pouze kartou, hotovost nebude akceptována!
• S dokladem o zaplacení odchází klient do odběrového místa, kde se podrobí odběru. Bez předchozí registrace a platby není možné test provést.
• Klient musí být zdráv, nesmí být v karanténě a v poslední době neměl rizikový kontakt s pozitivní osobou. Na základě údajů uvedených v on-line formuláři bude Certifikovaný laboratorní výsledek zaslán na e-mailklienta, nebo bude připraven k osobnímu vyzvednutí v odběrovém místě, ve lhůtě 48 hodin po odběru.

Pravidla pro klienty Krajské hygienické stanice (KHS):
• Klient, odeslaný na doporučení Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje, se na odběrové místo dostaví přesně v čas stanovený e-mailem nebo SMS zprávou.
• Laboratorní výsledek je zaslán následně elektronicky pouze na KHS, ta poté informuje klienta i o výsledcích testu.

Pravidla pro klienty s vystavenou eŽádankou:
• Klienti s vystavenou eŽádankou od svého praktického lékaře se mohou objednat k odběru online na webových stránkách www.fnplzen.cz – dlaždice KORONAVIRUS
• Laboratorní výsledek sdělí praktický lékař.

Upozornění: U malého procenta vyšetřovaných vzorků může být výsledek z důvodu nestandardního průběhu reakce tzv. nehodnotitelný a je nutno celé vyšetření opakovat (nikoli odběr). V tomtopřípadě se uzavření a odeslání výsledku může o 24 hodin prodloužit.

…………………………………………………………………………………….

Infolinka odběrového místa Covid-19

Od 12.8.2020 je nově zřízena telefonická infolinka odběrového místa Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny FN Plzeň. V pracovní dny pondělí až pátek od 8:00 do 14:00 hodin mohou zájemci na telefonním čísle  377 402 179 získat doplňující informace o vyšetření COVID-19.

Zároveň je možno využít novou e-mailovou schránku infocovid@fnplzen.cz určenou zejména pro hromadné objednávky klientů samoplátců požadujících skupinové odběry 5 osob a více – včetně tzv. firemních odběrů, realizované mimo stávající odběrový systém FN Plzeň.

Odeslaný e-mail musí vždy obsahovat tyto informace:
•Přesnou identifikaci subjektu – jeho celý název a adresu.
•IČO, DIČ, počet klientů (zájemců) k provedení odběru a jmenný seznam zájemců, datum jejich narození.
•Kontaktní adresu klienta, kam se odešlou výsledky a telefonní číslo, které v případě pozitivityklienta musí kontaktovat Krajskou hygienickou stanici Plzeňského kraje (KHS PK).

Po zaslání e-mailu bude žadatel kontaktovánodpovědnou osobou k upřesnění podmínek fakturace, místa a času odběru plánovaného odběru samoplátců.

ODBĚRY ŘECKO

FN Plzeň zřizuje od pátku 14. 8. 2020 speciální odběrové místo určené pro rychlý odběr cestujících do Řecka na vyšetření Covid-19

Provozní doba odběrového místa Odběry Řecko je:

  • pondělí až sobota 7:00 až 12:00 a 13:00 až 14:30 hodin

  • neděle 7:00 – 12:00 hodin

Postup pro plynulý odběr:

  • Klient se dostaví bez předchozí objednávky v provozní době odběrového místa na Recepci Oddělení příjmu v přízemí pavilonu č. 22 FN Plzeň – Bory, připraví si doklad o zaplacení pobytu/voucher, platební kartu a pro urychlení agendy si přinese vyplněný, vytištěný dotazník, ke stažení na www.fnplzen.cz/ - odkaz Koronavirus (pokud ne, vyplní dotazník na místě).

  • Test si zajišťuje klient výhradně na vlastní náklady. Cena testu je1756 Kč + manipulační poplatek 250 Kč spojený svydáním dvojjazyčného certifikátu pro vycestování nad rámec běžné ceníkové ceny. Platba je zepidemiologických důvodů možná pouze kartou, hotovost nebude akceptována!

  • S dokladem o zaplacení odchází klient do odběrového místa, kde se podrobí odběru. Odběrové místo je viditelně označeno Odběry Řecko a je určeno výhradně pro pěší návštěvníky, auto si proto zaparkujte na vyhrazeném stání vareálu FN Plzeň.

  • Klient musí být vdobě odběru zdráv, nesmí být v karanténě a v poslední době neměl rizikový kontakt s pozitivní osobou. Na základě údajů uvedených vDotazníku mu bude Dvojjazyčný certifikovaný laboratorní výsledek zaslán na uvedený e-mail ve lhůtě nejpozději do 48 hodin po odběru.

 


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.08.2020 10:44



0 +
 
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Auto CB - Nová Škoda Kodiaq