Folková zpěvačka Pavlína Jíšová zazpívá pro zámek Čečovice

Folková zpěvačka Pavlína Jíšová zahraje a zazpívá v Plzni v neděli 21. dubna 2024 pro zámek Čečovice na Domažlicku. Koncert, jehož výtěžek půjde na opravu tohoto poničeného objektu, se uskuteční od 18 hod v M-klubu ve Skvrňanech, Macháčkova 28.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vybrané peníze použije pořádající Klub Ladislava Lábka na spoluúčast v dotačních programech, které získává na rekonstrukci zámku. Klub je základní organizací Českého svazu ochránců památek, čečovický zámek opravuje již řadu let.

„Návštěvníci se mohou těšit na autorskou tvorbu Pavlíny Jíšové v samostatném recitálu pod názvem Písničky s kytarou. Doufáme, že přijdou lidé nejen se zájmem o samotný koncert, ale i se záměrem podpořit obnovu čečovického zámku. Výtěžek z koncertu použijeme jako spoluúčast k dotaci z Plzeňského kraje na obnovení štukového zrcadla v jedné z místností zámku a na informační panely o historii objektu,“ uvedla Miroslava Šusová, místopředsedkyně Klubu Ladislava Lábka. 

Aby spolek dosáhl na dotační programy, které by mohl využít na rekonstrukci objektu, potřebuje získat peníze na jejich spolufinancování. Pořádá proto kulturní akce, jejichž výtěžek věnuje zejména na tento účel. První letošní akcí byl Country bál ve Staňkově, kdy se vybralo na rekonstrukci zámku 33 tisíc korun. V roce 2023 získal klub kulturními aktivitami přibližně 250 tisíc korun.

Zámek převzali nadšenci do vlastnictví v roce 1998, kdy na něj byl vydán demoliční výměr. Byl v zuboženém stavu, poškozený povětrnostními vlivy a požárem z roku 1990. Zámek se stále opravuje a ještě dlouho bude. V roce 2005 se podařilo zastřešit všechna jeho tři křídla, v roce 2017 dostal nová vrata, o rok později se podařilo do části budovy vložit nová okna. Stále pokračuje statické zajišťování budovy. Loni byla obnovena štuková římsa v nejkrásnější místnosti zámku, na zem položena prkna, letos na jaře na ně přijde definitivní podlaha.

Snahou klubu je učinit z obce známé kulturní, společenské a turisticky atraktivní centrum regionu a přilákat české i německé zájemce o památky a kulturní akce.

Více informací na www.zamek-cecovice.cz, i na facebooku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka