Fotbalisté Viktorie porazili na úvod Slavii 2:1, prvním střelcem Kolář

Od úvodních minut byla jedna věc nadmíru jasná, zápas mezi červeno-modrými a červeno-bílými se ponese ve fantastické atmosféře.

Cílená propagace v Plzni

Oba fanouškovské kotle se od prvního hvizdu snažily ze všech sil. První ohrožení branky přišlo v páté minutě zápasu. To když po drobném nedorozumění v plzeňské obraně pálil z hranice velkého vápna slávista Zmrhal, míč z jeho kopačky ale zamířil vedle pravé tyče branky Matúše Kozáčika. Odpovědět se pokusili domácí v deváté minutě, míč z rohového kopu vracel Procházka na zadní tyči hlavou před branku, jeho prudký míč zastavil rukou jeden z vyskakujících hráčů, rozhodčí ovšem jeho zákrok jako nedovolený nevyhodnotil. Téměř vzápětí se k zakončení z podobné pozice dostal Hubník, míč ovšem za Berkovce Plzeňští ani nadvakrát neprotlačili. Po sérii rohových kopů se Doosan Arena dočkala, centr Patrika Hrošovského si našel v 19. minutě Daniel Kolář a hlavou otevřel skóre zápasu. Korunoval tak převahu Viktorie v první dvacetiminutovce – 1:0. O osm minut později se k centrovanému míči dostal Roman Hubník, a ačkoli panovaly v obraně Slavie jisté rozpaky, brankou plzeňská akce neskončila. Před plzeňskou svatyni se sešívaní dostávali pouze zřídkakdy, když už, bylo jejich zakončení nepřesné, nebo nebylo pro Matúše Kozáčika obtížné nebezpečí zneutralizovat. Do konce poločasu si žádný z týmů nevypracoval další vyloženou brankovou příležitost, proto sudí Franěk ukončil první půli za stavu 1:0 pro Viktorii.

Druhá půle pokračovala v nastaveném rytmu zápasu, kdy se vymýšlet pokoušeli především domácí hráči. Vzepřít se zažitým pořádkům se pokusil v 52. minutě Piták, pálil však jen do Kozáčikových rukavic. V 54. minutě trenér Koubek využil první možnosti ke střídání. Patrika Hrošovského nahradil Ondřej Vaněk. O tři minuty později měli domácí možnost zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice před velkým vápnem, Kovařík ale branku netrefil. Sérii obětavých zákroků předvedli v 59. minutě bránící hráči Viktorie, když se slávisté poprvé za zápas na delší dobu usadili před brankou Viktorie. Druhé střídání v barvách Viktorie se událo v 62. minutě utkání. To když Jana Holendu, který celý zápas sváděl nelítostné souboje s urostlým Latkou, vystřídal Aidin Mahmutovič. V 64. minutě měl práci Matúš Kozáčik. Střelu Jaromíra Zmrhala ovšem čekal přesně v místech, kam mířila, a v pohodě si s ní poradil. Zápas v závěru nabíral ještě více na otáčkách, domácí toužili zvýšit svůj náskok a hosté z hlavního města naopak cítili, že k vyrovnání není zas tak daleko. Oživit ofenzivní projev Viktorie přišel v 65. minutě Milan Petržela, jenž vystřídal Jana Kopice. K šanci se ale propracovali sešívaní, Pitákův pokus Kozáčik vykryl a vzápětí vyslal do protiútoku Daniela Koláře, toho zastavil Souček jen za cenu žluté karty. Za malou chvíli ovšem explodovala Doosan Arena nadšením. To když v 80. minutě David Limberský nejdříve zahrál bránícímu slávistovi na housle, aby poté mohl nádherně oslovit Aidina Mahmutoviče. Ten se hlavou nemýlil a zvýšil na 2:0. V 87. minutě mohl zvýšit skóre na rozdíl tří branek Vaněk, ale jeho dva pokusy z bezprostřední blízkosti Berkovec kryl. V samotném závěru využili hosté nekoncentrovanosti plzeňské obrany a minutu před koncem střelou k tyči snížil na 2:1 útočník Škoda. Netrvalo dlouho a rozhodčí naposledy fouknul do píšťalky a definitivně stvrdil, že Viktoria Plzeň vstoupila do ligového ročníku vítězstvím 2:1.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský (54. Vaněk) - Kopic (75. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (62. Mahmutovič)

Slavia: Berkovec - Švec, Latka, Deli, T. Jablonský - Souček, R. Hrubý - Mikula (84. Černý), Piták (84. Voltr), Zmrhal - Škoda

Branky: 19. D. Kolář, 80. Mahmutovič - 90. Milan Škoda ŽK: Kopic - Latka, Hrubý, Souček, Škoda Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasjuk - Hrubeš, Jech
Diváci: 11233.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka