Fotbalisté Viktorky rozstříleli Zlín 4:0

Viktoriáni v neděli večer bavili Doosan Arenu. V rámci 28. kola FORTUNA:LIGY předvedli svěřenci trenéra Michala Bílka ofenzivní výkon a po zásluze si připsali výhru 4:0.

Cílená propagace v Plzni

Gólově se proti Zlínu prosadili Lukáš Hejda, dvakrát střídající Adam Vlkanova a v závěru i Tomáš Chorý.

Po pěti minutách se do první příležitosti dostali hosté, když Tom Slončík nahrával pod sebe Nedeljku Koviničovi, jehož střelu pokryl Jindřich Staněk. Po čtvrt hodině si viktoriáni mysleli, že se dostali do vedení díky brance Václava Jemelky, jenže přihrávající Matěj Vydra stál v ofsajdu, a tak skóre zůstalo neměnné. Chvíli poté to z dálky překvapivě zkusil Erik Jirka, ale Matěj Rakovan tento projektil vyrazil na roh.

Ve 34. minutě už se výsledek opravdu měnil. Jan Sýkora se postavil ke standardní situaci, balon zakroutil přesně na hlavu Lukáše Hejdy a ten ho s pomocí tyče poslal do brány. Krátce před koncem poločasu pálil z voleje zpoza vápna Hlinka, proti kterému se parádně vytáhl Staněk. Do kabin tak Západočeši odcházeli s nejtěsnějším možným náskokem.

Červenomodří naskočili do druhé půle tím nejlepším možným způsobem. Ve 49. minutě Jan Sýkora našel od rohového praporku Adama Vlkanovu, který si míč ještě zpracoval a posléze uklidil za záda Rakovana. Vlkanova se projevoval jako skvělý žolík ze střídačky i nadále, protože po centru Pilaře přidal trochu netradičně svůj druhý gól hlavou.

Před koncem zápasu se ještě trefil Tomáš Chorý po parádní přihrávce Jana Sýkory, který si tak připsal hattrick asistencí. Plzeňané i díky tomu zvládli utkání se Zlínem bez sebemenších problémů a v neděli večer potěšili fanoušky v Doosan Areně výhrou 4:0.

SESTAVY

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Holík, Hejda (81. Kaša), Jemelka, Sýkora – Jirka (46. Vlkanova), Bucha, Kalvach, Pilař (67. Květ) – Durosinmi (46. Chorý), Vydra (67. Kliment)

FC TRINITY ZLÍN

Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka – Vukadinovič (73. Drame), Hlinka, Hrubý (73. Didiba), Kolář, Kovinič (62. Silný) – Fantiš (73. Reiter), Slončík (62. Hellebrand)

STATISTIKY

Branky: 34. Hejda, 49. Vlkanova, 57. Vlkanova, 84. Chorý, ŽK: Sýkora – Hlinka, Rozhodčí: Křepský – Váňa, Dohnálek

Diváci: 8415

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka