Fotbalisté z Košutky dostanou tři miliony na opravu hřiště

Poskytnutí dotace ve výši tří milionů korun pro fotbalový oddíl kopané TJ Plzeň Košutka schválilo na svém čtvrtečním jednání Zastupitelstvo města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Částka uhradí náklady na rekonstrukci hřiště, které v průběhu podzimu roku 2022 zničila divoká prasata. Podmínkou udělení dotace je vybudování nového plotu, který hřiště technologicky zabezpečí od dalšího ničení divokou zvěří. 

„Investice dále pokryje revitalizaci trávníku. Celkové odhadované náklady na opravu hrací plochy a výstavbu nového plotu jsou 5,5 milionu korun. Tělovýchovná jednota bohužel nedisponuje volnými finančními prostředky, proto požádala město Plzeň o pomoc. Na dotaci se bude dále podílet Městský obvod 1. Klub má také příslib dotace z rozpočtu Plzeňského kraje,“ řekl radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek. 

Město Plzeň košutecké fotbalisty podporuje dlouhodobě. „Těší mě, že můžeme podpořit Tělovýchovnou jednotu Plzeň Košutka, která je mou srdeční záležitostí a kvůli řádění divočáků se dostala do nouzové situace. Jedná se o jedno z největších sportovišť na území Plzně. Na hřišti před útokem divokých prasat denně trénovaly stovky dětí. Nedopustíme, aby talentovaná mládež neměla kde sportovat. Věřím, že košutecké fotbalové hřiště díky naší investiční dotaci začne fotbalistům co nejdříve opět sloužit,“ doplnil radní Tomáš Morávek.

Fotbalový oddíl kopané TJ Košutka Plzeň vznikl v roce 1921 jako SK Lochotín. Založila jej parta sportovních nadšenců bez finančního zázemí, bez vybavení. Nejdříve se hrálo podél aleje Kilometrovka, na zápasy si fotbalisté hřiště půjčovali, a to až do roku 1930, kdy si pronajali louku a mohli se pyšnit vlastním hřištěm. Scházeli se zde všichni, kteří měli ke sportu blízko, ať už to byli amatéři nebo později i profesionálové Viktorie Plzeň. V současnosti má členská fotbalová základna stovky členů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka