Galerie Ladislava Sutnara prezentuje fotografie výstavy Boundaries

Od středy 14. listopadu je v Galerii Ladislava Sutnara k vidění výstava, která prezentuje fotografické dílo umělců z České republiky, Slovenska, Japonska, Nizozemska a Belgie.

Cílená propagace v Plzni

Výstava předchází mezinárodnímu fotografickému sympoziu, které bude probíhat na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara od 5. do 7. prosince. Veřejnost tak bude moci navštívit přednášky a workshopy, a setkat se s vystavujícími umělci. Dernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 6. prosince od 18 hodin.

Na výstavě, jejímž kurátorem je Jan Van Woensel, se prezentují Irena Armutidisova, Vojtech Aubrecht, Radek Brousil, Kris Dewitte, Štěpán Grygar, Vilém Heckel, Viktor Kopasz, Dominika Horáková-Ličková, Charlotte Lybeer. Listovat je možné fotografickými publikacemi od Marie Dhaese, Kumi Oguro, uměleckého uskupení Memymom (Lisa De Boeck & Marilene Coolens), Julie Van der Vaart, Liliane Vertessen.

Jedinečným zaměřením této výstavy je téma hranic, které jsou relevantní pro uměleckou praxi každého z vystavujících fotografů. Proces definování, hodnocení a redefinování hranic je v životě významný a více než kdy jindy je to v dnešním globálním sociopolitickém kontextu energetický podproud. Dynamické napětí, které existuje mezi činem vytváření hranic a jejich nevyhnutelným někdy okamžitým překročením, se dotýká paradoxní povahy života. Ze všech důvodů jsou hranice v určitém okamžiku překresleny a jsou proto určeny k přechodu a dočasnému úniku. Existují periferně.

Umělecká díla představená na mezinárodní skupinové výstavě BOUNDARIES se točí kolem tohoto zmíněného vývoje. Vystavené fotografie, instalace a publikace vyznávají všechny určitou poetiku konfliktu. Setkávají se na křižovatce různých témat, které umělci propojili. Umělecká díla zobrazují hranice, které představují náhodné nebo zamýšlené střety geopolitické, historické, náboženské, erotické, prosté i vyjadřující rutinní život, křehkost bytí, význam a nicotnost, identitu, rodinu, bezpečí i odcizení.
Výsledkem je výstava, která vyzývá návštěvníka, aby se zapojil do vizuální cesty mnohavrstvých a vzájemně propojených významů, ve kterých jsou hranice neustále nově definovány.

Dernisáž výstavy: 6. prosince 2018 v 18 hod.

Místo konání: Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň

Termín: 14.11. – 8. 12. 2018

Výstavu pořádá: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka