Galerie Sýpka Klenová vystavuje šperky

Po téměř deseti letech svého působení v rámci Západočeské univerzity v Plzni se ateliér Design kovu a šperku vyprofiloval do takové profesionální úrovně, že pravidelně sklízí úspěchy nejen na vnitrostátní, ale i na mezinárodní scéně autorského šperku.

Cílená propagace v Plzni

 „Bez nadsázky lze říci, že rozsahem a náplní bude připravovaná prezentace ve svém oborovém zaměření jednou z největších výstav autorského šperku v celé Evropě,“ uvádí na svém webu galerie.

„Šperk je pro nás jedinečné výtvarné médium, autorské sdělení, způsob komunikace a okouzlení. Učíme se jít cestou hledání krásy kolem nás i v nás. Studenty vedu tak, aby si byli vědomi své zodpovědnosti k tvorbě vůči sobě samým, ale i všem ostatním. Aby se naučili věřit tomu, co vytvářejí, a cokoliv, čím se zabývají, neřešili jen povrchně a z každého tématu vytěžili maximum. Není malých témat, stejně jako není možné cokoliv obejít,“ říká vedoucí ateliéru Design kovu a šperku Petr Vogel.

Autoři výstavy chtějí představit a demonstrovat nejen určitou sounáležitost v myšlenkovém pojetí hodnot, spolu s náročností a variabilností řemeslně-materiálového zpracování, ale i v konečném důsledku zrcadlí nastavenou kvalitu měřítek vnímání autorského šperku.

Společně s výstavou je vydáván reprezentativní, výběrový katalog prací, který vznikl pod záštitou a za finanční podpory hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda.

Výstava potrvá do 12. listopadu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka