Gastronomický tip: Zvěřinové hody Na Spilce

Kanec se šípkovou, nebo se zelím? Známé dilema, které řeší myslivci v legendárním filmu Jiřího Menzela Slavnosti sněženek, inspirovalo šéfkuchaře Hospody Na Spilce v Plzeňském Prazdroji Lukáše Holého a jeho tým.

Cílená propagace v Plzni

Od 17. do 22. října budou podávat speciální zvěřinové menu, kterému bude dominovat nejen kančí, ale také maso z jelena, daňka či zajíce v delikátních úpravách.

Právě zvěřina tradičně vládne gastronomickému podzimu.  V Hospodě Na Spilce hostům nabídnou rolovaný kančí bok se zálivkou ze sladového octa, pivní gulášovou polévku z jelena, konfitované stehno ze zajíce, bramborové taštičky s dančím masem i španělského ptáčka z jelena. A samozřejmě také v úvodu zmiňovaná pomalu tažená kančí líčka na víně, kořenové zelenině a divokém koření – se šípkovou omáčkou a perníkovo-mandlovými knedlíčky, nebo s červeným zelím na víně a bramborovými knedlíčky s cibulkou. Menu završí sladká tečka, marinovaná hruška v županu s ořechy, čokoládou, karamelovou omáčkou a sladem.

Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik se nachází v prostorech bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru. V roce 2022 prošel výraznou obměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu. Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého vaří z piva, jak se v pivovaru sluší a patří a z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla přímo od lokálních farmářů. Zdejší pýchou je perfektně ošetřené a načepované pivo Pilsner Urquell.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka