Generálku na ligu zvládli viktoriáni vítězně

Fotbalisté Viktorie porazili na rakouském soustředění rumunskou Universitateu Craiova 2:0.

Cílená propagace v Plzni

Čtyři přátelská utkání před startem sezony 2020/21 a čtyřikrát vítězně! Viktoriáni si po jediném domácím duelu s Českými Budějovicemi poradili v Rakousku s Altachem, St Pöltenem a dnes také s Craiovou. Góly Aleše Čermáka a Marka Alvira rozhodly o výhře 2:0.

Plzeňané byli od začátku zápasu aktivnějším týmem na hřišti, ale první velkou šanci zaznamenala Craiova – fotbalisté rumunského celku se z rychlého protiútoku dostali do přečíslení 3 na 2, finální zakončení Nistora ale skvěle vychytal Aleš Hruška.

Naopak viktoriáni se ze své úvodní příležitosti okamžitě radovali. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko a následném odraženém centru se ve vápně dostal k zakončení Aleš Čermák a ten střelou halfvolejem poslal svůj tým do vedení 1:0.

Západočeši si vypracovali do konce prvního poločasu ještě několik zajímavých možností, jenže Aleš Čermák, Jan Kopic a potom ani Joel Kayamba své příležitosti nezužitkovali. A protože i proti Cicaldauovi znovu vytasil zákrok Hruška, tak viktoriáni drželi po úvodní půli nejtěsnější vedení.

Svěřenci trenéra Adriana Guľy i nadále hrozili ze standardních situací, po jedné takové mířil hlavičkou nad bránu Jean-David Beauguel. Deset minut před koncem hráči FCVP stejně na dvougólový rozdíl odskočili. Ba Loua naskočil ze střídačky rovnou do protiútoku, vysunul Alvira a ten si v zakončení poradil jako správný kanonýr.

Fotbalisté Viktorky tak zvládli i poslední zkoušku před ostrým startem, který je na programu příští pátek. Rumunskou Craiovu porazili 2:0 a z rakouského soustředění odjíždějí „s plným počtem.“ Pyšná může být také defenziva v čele s gólmanem Hruškou – plzeňská zeď v celé přípravě nedostala jediný gól!

sestavy

CS Universitatea Craiova

Pigliacelli (60. Popescu) – Vladoiu (60. Mitran), Balasa (60. Papp), Constantin (60. Tudorie), Bancu (60. Vatajelu) – Mateiu (60. Barbut), Nistor (60. Baiaram), Cicaldau (60. Acka), Ivan (60. Screciu), Koljic (60. Danciu) – Mihaila (60. Ivanov)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník (60. Havel), Hejda (60. Pernica), Brabec, Limberský (60. Kovařík) – Bucha (60. Káčer), Kalvach, Čermák (72. Hořava) – Kayamba (72. Alvir), Beauguel (60. Chorý), Kopic (80. Ba Loua)

statistiky

Branky: 21. Čermák, 81. Alvir, ŽK: Baiaram

Diváci: uzavřeno

fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
14.08.2020 18:20



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka