Grand Prix v Plzni pro Richarda Habermanna

Čtvrtý díl GIANT LIGY v Plzni se jel nakonec v dobrých povětrnostních podmínkách bez deště, kdy teploměr tentokrát na Rapidu ukazoval 17 °C.

Cílená propagace v Plzni

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly kategorie žáků a kadetů, pod taktovkou zkušeného pořadatele Petr Kubiase a týmu RKCA. Škoda jen, že se část závodníků zalekla „drsné“ předpovědi počasí, a do Plzně tak nedorazila. Na závod již nepršelo a starým asfaltem protekla dešťová voda jako sítem.

Hlavní závod se pak startoval handicapovaným startem, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters, ženy a junioři. Nejlépe si s touto novou výzvou poradili mladíci Robert Kobr (RKCA) a Jakub Elbadri (Team Dukla Praha), kteří i po té co byli dojeti hlavním pelotonem dokázali dál brát body. Svůj souboj vyšperkovali až do samotného závěru, kdy měl při rovnosti bodů nejvíce sil v posledním spurtu právě Jakub a mohl se tak radovat se ziskem 13b ze zasloužené výhry. Navíc v kategorii Elite by mu počet bodů stačil na 5. místo.

V dobré formě se předvedl Richard Habermann (AC Sparta Praha), který nechyběl v žádném spurtu o body a nebál se ani nastupovat do úniků. Jako stín za ním jezdil Martin Boubal (Hello CTW), který se nakonec spokojil se třetí příčkou celkového hodnocení.

Skvěle se jelo i dalšímu sparťanovi Janu Rybovi, který hýřil aktivitou a v soubojích o puntíkovaný dres nakonec podlehl Oldřichu Novotnému (Hello CTW). Ten se tak radoval z dresu pro nejaktivnějšího jezdce měsíce května.

Ke konci závodu byl ještě hodně vidět duklák Denis Rugovac, ale pozdní vstup do závodu mu už vyneslo jen 6. místo celkového hodnocení.

Ženám kralovala Hana Heřmanovská (Team Dukla Praha). Juniory vyhrál Jakub Elbadri (Team Dukla Praha). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Stehlík (CANYON NORTHWAWE MZB TEAM) s 2b.

Richard Habermann v cíli: „Měl jsem pád v Holandsku, tak jsem se z toho pomalu dostával, dneska se mi jelo super, kluci mi pomohli a je tu výhra“.


Pátý díl Giant Ligy 2022 pokračuje v úterý 7. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 17:30hod.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka