Grand Prix v Plzni poznamenanou pádem vyhrál junior Jaromír Kohout

Šestý díl GIANT LIGY v Plzni na Rapidu se jel za letního počasí. Teploměr na Rapidu ukazoval necelých 20 °C, ale úterý 13. června se kvůli pádu trochu změnilo na pátek 13.!

Jarní servisní akce AUTO CB

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovala Velká cena RKCA, kde se utkali žáci, žákyně, kadetky a v samostatném závodě kadeti o celkové pořadí v cyklistické soutěži. Hlavní kategorii kadetů pak vyhrál Jakub Patras (SK Petřín Plzeň) se ziskem 32b před Jiřím Rejzekem 25b (ACS), kterého v boji o prvenství vyřadil defekt zadního kola. Na třetím místě se umístil Marek Přenosil (SportRaces Cycling Team) 23b.

V 17:30 hod vystartovali do Grand Prix Marles opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil v prvním spurtu Petr Ruman (Cyklo Atom), ale ani tentokrát mu to nestačilo a musel se sklonit před výkonem nestárnoucího veterána Zdeňka Rubáše (AC SPARTA PRAHA), který díky 5 bodům triumfoval v této kategorii. Skupina byla dojeta hlavním pelotonem až po 6 kolech, a tak si pro body dojela i Kristýna Burlová (LOTTO DSTNY LADIES), která musela mít povolení z mateřského klubu ke startu v Plzni.

Po deseti odjetých kolech však došlo k pádu na čele závodu, kdy vedoucí dvojice jezdců o sebe zavadila, a došlo k pádu. Naštěstí měla tato dvojice náskok před hlavním pelotonem a do pádu nevzala s sebou více jezdců. Odnesl to tak zlomený loket a naštípnutá lopatka. Závod byl hned po pádu neutralizován a odstartován až po odjezdu sanitních vozů.

Zkrácený závod pak nejlépe zvládl junior Jaromír Kohout (RKCA) který o jediný bod vyhrál v absolutním hodnocení i mezi jezdci kategorie Elite.

Ženám kralovala Kristýna Burlová (LOTTO DSTNY LADIES), která s přehledem ovládla i závěrečný spurt. Juniory vyhrál Jaromír Kohout (RKCA). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Zdeněk Rubáš (AC SPARTA PRAHA).


Richard Habermann v cíli: „Dneska to prostě nevyšlo podle představ“.

Jaromír Kohout v cíli: „Ze začátku se mi moc nedařilo, po vynucené pauze kvůli pádu jsem se pak rozjel a zvítězil“.

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 27. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 15:30hod kdy startují žákovské kategorie.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka