Grand Prix v Plzni vyhrál opět Richard Habermann

Druhý díl GIANT LIGY v Plzni se jel v pravém aprílovém počasí, slunce, vítr, dešťová přeháňka a na teploměru 10 °C, tak bylo tentokrát na Rapidu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Do úvodních kilometrů vystartovali opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a jediná žena na startu Simona Spěšná, která zvolila silniční závod v Plzni jako přípravu před blížícím se pohárem horských kol v Touškově.
Výhody náskoku k sbírání bodů opět perfektně využil Petr Ruman (Cyklo Atom), který během pěti okruhů nasbíral 4b. To mu nakonec stačilo k vítězství v kategorii Masters.

Elitní jezdci a junioři nechali uprchlíky před sebou jet pouhých 5km. Pak si začali dělit body pro sebe. Velice aktivní ve spurtech byl nadějný junior Robert Kobr (RKCA), který tak sbíral důležité body a postupně se propracovával i do celkového absolutního pořadí závodu.

Aktivitou hýřil i Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), který prakticky nechyběl v žádném úniku a nakonec i sólově dokázal vzdorovat pelotonu.

Do nejdelšího úniku na 10km se dostala trojice Habermann, Petr Fiala (Xeelo cycling team) a Robert Hula (Express cz – Tufo team Kolín). Peloton nakonec uprchlíky dostihl a body se zase začali rozdělovat v hromadných spurtech, kde byl velice aktivní Robert Kobr.

Dobrý den měl i stále se zlepšující Jan Šubrt (Author Team Stupno), který se také párkrát dostal jak do úniku, tak do spurtu na body a mohl se opět radovat z celkového čtvrtého místa absolutního bodování.

Na prémiích Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) jsme mohli vidět velký souboj dvou borců Roberta Kobra (RKCA) a Stanislava Procházky (LAPIERRE PLZEŇ). Nakonec se z vítězství i z puntíkovaného dresu mohl radovat Kobr.

Robert Kobr předvedl velice dobrou formu, kterou by mohl prodat o víkendu na Grand Prix West Bohemia, který se jede na okruhu v Kyšicích.

Ženám kralovala Simona Spěšná (jb BRUNEX Superior Factory Racing). Juniory vyhrál Robert Kobr (RKCA), který nasbíral neskutečných 15b, a to ho vyneslo na druhé místo v absolutním pořadí s kategorií ELITE! Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (Cyklo Atom).


Richard Habermann v cíli
: „Dneska rozhodlo to, jak jsme odjeli a pak jsem to ještě zkusil sám. O víkendu startujeme na závodech v Německu“.

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 9. května v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 16:00hod kdy startují žákovské kategorie.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka