Gymnázium a SOŠ Rokycany nabízí mezinárodní maturitu

Gymnázium a Střední odborná škola v Rokycanech získala prestižní akreditaci pro International Baccalaureate Diploma Programme. Jedná se dvouletý středoškolský vzdělávací program vyučovaný v anglickém jazyce ve sto čtyřiceti zemích světa.

Cílená propagace v Plzni

Poskytuje mezinárodně uznávanou kvalifikaci pro vstup na  vysoké školy po celém světě. Plzeňský kraj se tak stal prvním krajem v České republice, který nabízí žákům studium s mezinárodně uznávanou maturitní zkouškou v programu IB ve své zřizované organizaci.

Gymnázium a Střední odborná škola dlouhodobě a systematicky podporuje u svých žáků samostatnost, pracovitost a rozvíjí osobnost každého žáka k naplnění vlastního potenciálu. Žáci jsou vedeni k využívání kritického a tvůrčího myšlení, které jim umožňuje jednat a rozhodovat se rozumně a eticky. Během studia pracují na svých badatelských a vzdělávacích dovednostech a akceptují proces celoživotního učení.
 
„Jsem opravdu hrdá na to, že takovou školu v kraji máme. Osobně si velice cením maximálního úsilí vedení školy a jmenovitě ředitele Pavla Vlacha. Během dlouhého akreditačního procesu se mu podařilo připravit školu a získat pedagogy pro zásadní změnu koncepce vzdělávání na gymnáziu, což není nikdy jednoduché,“ řekla hejtmanka Plzeňského kraje paní Ilona Mauritzová poté, co jí byl udělený certifikát školou představen. Upozornila také na dobré možnosti absolventů studia při následném studiu oborů vyučovaných českými univerzitami v cizím jazyce.

Studium čtyřletého gymnázia je podle školského vzdělávacího programu ‚Poznání a inspirace v souvislostech‘ určeno uchazečům z 9. tříd základních škol, kteří kromě jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky skládají školní přijímací zkoušku z anglického jazyka. V 1. a 2. ročníku probíhá částečná výuka všeobecně vzdělávacích předmětů v anglickém jazyce, od 3. ročníku studují žáci podle světového programu IB DP již v anglickém jazyce.

„V tomto školním roce studuje v přípravných třídách pro IB DP program celkem 40 žáků. Od září příštího školního roku 2022/2023 vstoupí do systému IB DP první třída. Na základě autorizace studia předpokládáme o obor ‚Inspirace a vzdělávání v souvislostech‘, jehož je IB DP součástí, vyšší zájem,“ uvedl ředitel Gymnázia a SOŠ Rokycany Pavel Vlach.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka