Gymnázium v Tachově má novou tělocvičnu

Od října bude sloužit studentům Gymnázia v Tachově nová dvoupatrová tělocvična. Vyřeší se tak problém s přesunem do tělocvičen a sportovních hal v okolí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostní otevření nové tělocvičny tachovského gymnázia se uskutečnilo 13. září 2021. Přestřižení pásky se ujali náměstci hejtmanky Pavel Karpíšek a Rudolf Salvetr společně s ředitelkou školy Irenou Volkovinskou a jednatelem stavební firmy S+H Zdeňkem Horejšem. Tělocvična byla tímto oficiálně předána k užívání nejen studentům, ale i tachovské veřejnosti.

Gymnázium nemělo do té doby k dispozici pro výuku tělesné výchovy žádný vhodný vnitřní prostor. Studenti gymnázia proto museli na hodiny tělesné výchovy opouštět budovu gymnázia a docházet do tělocvičen a sportovních hal v okolí.

Pro systém výuky tělesné výchovy a rozdělení studentů potřebuje škola dvě tělocvičny. To bylo vyřešeno výstavbou dvoupodlažního objektu s dvěma tělocvičnami nad sebou.

Protože v okolí gymnázia nebyla vhodná plocha na výstavbu tělocvičny, byla nová budova postavena na malém svažitém pozemku v těsné blízkosti školy. Kvůli svažitému terénu bylo třeba postavit opěrnou stěnu, odtěžit zeminu a do takto vytvořeného stavebního prostoru tělocvičnu umístit.

První podlaží má menší tělocvičnu určenou především pro aerobik, jógu a podobné činnosti. Pro zachování dostatečného prostoru pro průjezd požárních vozidel mezi novou tělocvičnou a stávající budovou ZŠ musela být tělocvična navržena užší. Druhé podlaží obsahuje tělocvičnu, která vyhovuje pro běžné míčové sporty (basketbal, házená, volejbal, sálová kopaná a další sporty).

Stavba budovy přišla na 347 653,21 Kč včetně DPH. Výstavba byla částečně hrazena z dotace Ministerstva školství mládeže a sportu ČR, od nějž škola získala dotaci ve výši 39 173 825 Kč.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka