Hasiči se potýkají s následky silného větru

Předpověď meteorologů vyšla, v pondělí 30. března a v úterý 31. března se Plzeňským krajem přehnal silný vítr. Hasiči se od půlnoci potýkají s následky nepříznivého počasí. Hasiči zasahují u vyvrácených stromů a polámaných větví.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nepříznivé počasí ochromilo v podstatě celý kraj. Od půlnoci do sedmi ráno vyjeli hasiči k více jak dvěma desítkám událostí, které souvisejí s počasím. Dopoledne se situace uklidnila, nárůst událostí tohoto charakteru hasiči zaznamenali až zase v odpoledních hodinách. Počet událostí¨za celý den přesáhl šest desítek. Nejhorší situace byla na Domažlicku, Klatovsku a Tachovsku.

Od půlnoci do úternmích zhruba sedmi hodin ráno hasiči v Plzeňském kraji nevyjeli ani k jedné události. Od sedmi hodin od rána do deseti hodin dopoledne vyjeli k popadaným stromům celkem čtyřikrát. Úderem desáté hodiny se do Plzeňského kraje vrátilo nepříznivé počasí, silný nárazový vítr vyvrací stromy, láme větve a shazuje z budov střešní krytiny. Hasiči během necelých dvou hodin vyjeli k více jak devadesáti událostem. Nejhorší situace přetrvává na Domažlicku, Klatovsku a Tachovsku.

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.03.2015 10:23



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka