Hasiči školili pedagogy z Plzeňského kraje o rizicích a přivolání pomoci

Tento týden se na krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje sešli pedagogové základních škol Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Záměrem tohoto setkání byl seminář s názvem „Ochrana člověka za běžných rizik a mimořádných událostí“. Seminář byl organizován krajským pracovištěm Národního institutu pro další vzdělávání v Plzni v úzké spolupráci s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje. Pro pedagogy byly připraveny prezentace, které měly pomoci učitelům zorientovat se v problematikách, které mají předávat svým žákům. Jaká jsou v dnešní době rizika, jaké události nás dennodenně ohrožují, jak jim předcházet a jak je adekvátně řešit. Jak si v nouzi zavolat o pomoc a reagovat tak, abych nekomplikoval záchranářům jejich zásah. Mohu si tak zvýšit šanci na přežití.

Program zaměstnání byl zaměřen na mimořádné události v České republice a místní ohrožení. Prezentace řešily, co dělat v případě ohrožení povodní, požáru, havárií, atmosférických jevů, jaké jsou složky integrovaného záchranného systému a jejich činnost. Představeny byly možnosti spolupráce základních škol s Hasičským záchranným sborem České republiky, a jak je vhodné začlenit tematiky do školních vzdělávacích programů. Představeny byly náměty pro projektová vyučování na téma mimořádné události a běžná rizika. Přítomní si mohli prohlédnout dostupné příručky a materiály využitelné v pedagogické praxi. Nechybělo ani představení interaktivních kurzů a dalších nástrojů k usnadnění vzdělávání dané problematiky, které nabízí na svých webových stránkách Asociace Záchranný kruh.

Na závěr celodenního zaměstnání navštívili zúčastnění krajské operační a informační středisko hasičů Plzeňského kraje.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 22.03.2015 07:03



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka