Hejtman děkoval vejprnickým silákům

Mistra světa v klasickém benčpresu v pondělí na krajském úřadě přijal hejtman Josef Bernard. Úspěšný reprezentant Jiří Horník st. přišel v doprovodu syna Jiřího Horníka a vnuka Davida Horníka, kteří se silovému sportu také věnují, a společně reprezentovali Plzeňský kraj na květnovém MS v japonském Tokiu.

Cílená propagace v Plzni

Trojice sportovců z jedné rodiny je v jednom odvětví sportu unikátní. „Na jednom závodě v jednom sportu hned tři generace, to je úctyhodné a jsem velmi rád, že právě Plzeňský kraj se může tímto unikátním triem siláků pochlubit. A získat titul mistra světa v Masters kategorii, klobouk dolů, Jiří Horník má můj obdiv,“ uvedl hejtman po setkání se sportovci. Všichni tři úspěšní sportovci převzali od hejtmana pamětní listy a dárkový koš s regionálními potravinami.

Všichni tři siláci z Vejprnic se věnují benčpresu, Jiří Horník ml. také silovému trojboji, je držitelem titulu mistra světa v benčpresu z r. 2008. Osobní rekord v benčpresu drží na 250 kg. Ze závodů v Japonsku přivezl skvělé 5. místo. Nejmladší, patnáctiletý David se věnuje také vzpírání, v němž vidí i svou budoucnost. Kromě úspěchů na republikových soutěžích je také držitelem republikového rekordu v žákovském trojskoku siláků. Závody v Japonsku byly jeho první mezinárodní soutěží, byl nemladším účastníkem a získal výborné 6. místo v dorostenecké kategorii. Titul mistra světa v klasickém benčpresu přivezl Jiří Horník st. z květnového mistrovství světa v Japonsku jako svůj velký cíl, který mu ve sbírce úspěchů chyběl. „Věděl jsem, že v Japonsku bude velká konkurence a že souboj bude velmi vyrovnaný. S tím jsem také počítal v poctivé přípravě. Nakonec jsme tři dali stejný výkon a rozhodovala naše váha. A právě to byla moje výhoda v přípravě, počítal jsem s tím předem a váhu si hlídal,“ vysvětluje napínavý souboj se soupeři Jiří Horník st., který osobní rekord v benčpresu drží v 70 letech na 140kg.

Všichni tři sportovci byli významně podpořeni Plzeňským krajem z dotačního titulu Podpora sportovců reprezentujících Plzeňský kraj na ME a MS v roce 2019.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.07.2019 13:51



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka