Hejtman ocenil medailisty ze zimních olympijských her mládeže

Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs se ve středu setkal s úspěšnými sportovci z řad studentů, kteří získali medaili na Hrách VII. zimní olympiády dětí a mládeže, které se konaly v Ústeckém kraji.

Jarní servisní akce AUTO CB

V rámci slavnostního setkání předal hejtman úspěšným medailistům poukázky na odběr sportovního zboží a děkovný list.

Společně s hejtmanem Václavem Šlajsem se slavnostního setkání s mladými sportovními nadějemi zúčastnili také náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček a radní pro kulturu, památkovou péči a neziskové organizace Jaroslav Šobr. 

Celkem 9 sportovců obdrželo od zástupců Plzeňského kraje děkovný list za reprezentaci kraje, poukázku na odběr sportovního zboží ve výši 400 – 1.000 korun a batoh s drobnými dárky.


Medailisté:

Barbora Zíková v alpských disciplínách (obří slalom, slalom, vyřazovací závod) získala 3 zlaté medaile. 

Adam Linhart získal v alpských disciplínách (obří slalom, slalom) dvě zlaté medaile.

Jan Reitspies získal v rychlobruslení – 111 m super sprint zlatou medaili.

Martin Kočandrle v běžeckých disciplínách (4 km klasicky, volně, štafeta 3 krát 2 km) získal tři stříbrné medaile.

Štěpán Zuna získal v běžeckých disciplínách (2 km klasicky, volně, štafeta 3 krát 2 km) dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Ondřej Zuna získal v běžecké disciplíně (štafeta 3 krát 2 km) stříbro.

Dominik Soukup v rychlobruslení na 333 m získal stříbro.

Martin Makovec získal ve snowboardingu (paralelní obří slalom) stříbrnou medaili.

Markéta Mazancová v rychlobruslení (111 m super sprint) získala bronz.

Výprava Plzeňského kraje získala celkem 14 medailí – 6 zlatých, 6 stříbrných a 2 bronzové; medaile štafetové jsou započítány jako jedna výsledná medaile. 

Za pozornost stojí i další bodovaná umístění, jimiž sportovci svými body přispěli do celkového hodnocení krajů: páté místo dívčí běžecké štafety, celkem pět čtvrtých míst ve snowboardingu a z toho tři čtvrtá místa ve snowboardcrossu, dvě také ve slopestylu. V pořadí pátá byla v biatlonu v kategorii mladších žákyň Karolína Nyklesová. Velká naděje z minulé olympiády v krasobruslení Vanessa Štefanová skončila sedmá, stejně tak Michal Svítil v biatlonu v závodu s hromadným startem. 

V celkovém součtu medailí získali sportovci Plzeňského kraje 6. místo, v bodovaném hodnocení pak celkově 9. místo mezi kraji. Právě letošní výsledek je nejlepším umístěním kraje na zimních olympiádách.   



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka