Hejtman vyhlásil další ročník ceny za záchranu života

Hejtman Václav Šlajs také letos vyhlásil Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života 2014. Obyvatelé Plzeňského kraje mohou posílat své nominace až do konce února 2015.

Jarní servisní akce AUTO CB

Také letos udělí hejtman Plzeňského kraje „Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života 2014". „Pravidelně chceme oceňovat ty, kteří svým jednáním nezištně pomohli jiným. Jsou to skuteční hrdinové. Jsou opravdovým příkladem pro ostatní," uvedl hejtman Václav Šlajs. Ocenění se uděluje vždy za čin uskutečněný v průběhu loňského roku na území Plzeňského kraje těm, kteří neváhali poskytnout první pomoc a přivolat záchranku a svým jednáním tak přispěli k záchraně lidského života. 

Stejně jako v minulých letech mohou obyvatelé Plzeňského kraje až do 28. února 2015 posílat poštou nebo elektronicky své nominace na adresu:

     Krajský úřad Plzeňského kraje

      Odbor kancelář hejtmana

      Škroupova 18

      306 13 Plzeň

nebo emailem na:

      cenahejtmana@plzensky-kraj.cz.

V nominaci je kromě popisu výjimečného činu třeba uvést kontakt – jméno, příjmení, adresu, telefon, popř. email na nominovaného i na navrhujícího. 

Z došlých nominací, budou vybrány největší činy. Ocenění dostanou na krajském úřadě 14. dubna 2015 od hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse pamětní medaili, pamětní list a finanční odměnu ve výši 10.000 Kč. 

Vedle „Ceny hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života 2014" vyhlásil letos Plzeňský kraj také 2. ročník „Ceny hejtmana Plzeňského kraje společenskou odpovědnost pro rok 2014“.

„Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života 2013" vloni získali Michal Kindl, Karel Kraus, Josef Petelík, Jiří Sládek a Radek Sutnar.

Michal Kindl pomohl chlapci, který upadl a o kolej si rozrazil hlavu. Zastavil dopravu, zastavil krvácení a přivolal záchranku. Pomohl i dívce, která na sociální síti oznámila sebevraždu. Dívku vyhledal a přivolal policii, se kterou ji držel při vědomí do příjezdu záchranky.

Karel Kraus při loňských povodních zachránil topícího se muže z rozvodněné řeky a sám při tomto odvážném činu riskoval svůj život.

Josef Petelík neváhal do příjezdu záchranky poskytnout „oživovací masáž“ muži, jemuž se vinou komplikované srdeční vady zastavilo srdce na stavbě v Železné Rudě. Za týden byl pacient operován a jeho zdravotní se zlepšil.

Jiří Sládek pomohl nemocnému muži dostat se ven z hořícího domu. Poskytl mu první pomoc a předal ho záchranné službě.

Radek Sutnar ještě před příjezdem hasičů vynesl starší paní z hořícího bytu v Plzni.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka