Hendikepované sportovce na mezinárodních hrách podpořil Plzeňský kraj

S medailovými úspěchy se vrátila výprava hendikepovaných sportovců Plzeňského kraje z letošních Evropských her hendikepované mládeže Emil Open.

Jarní servisní akce AUTO CB

U příležitosti jejich úspěchů se sportovci v doprovodu rodičů a trenérky sešli na krajském úřadě s hejtmanem Rudolfem Špotákem, který se jako jeden z prvních mezi hejtmany s těmito mladými sportovci setkal. Medailisté obdrželi pamětní list a dárkový batůžek a podělili se o své dojmy a úspěchy.

„Sport vnímám jako skvělou aktivitu pro volný čas kdykoli a pro kohokoli. Proto jsem se velmi rád osobně setkal s těmito mladými sportovci, kteří i přes svůj hendikep ukázali, že sport umí, že je baví a zároveň je medailové úspěchy motivují k další práci na sobě samých. Jsem přesvědčen, že hendikepovaní sportovci mají své místo ve sportovním světě a podpořím i mezi hejtmany myšlenku zařazování jejich vložených závodů do sportovních akcí. Vždyť není lepší poznání se navzájem než na poli sportu, kde budou závodit zdraví i hendikepovaní,“ řekl hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták při neformálním setkání na krajském úřadě.

S pěticí sportovců přišli rodiče a také trenérka a koordinátorka spolku organizujícího mezinárodní hry Jaroslava Hlaváčková. Spolu s nimi také prezident organizačního výboru Evropských her hendikepované mládeže Emil Open Pavel Zbožínek. Mezi rodiči byl vedoucí krajské výpravy Marek Knopp, jehož syn se také pyšní medailí.

„Pro nás i naše sportovce je velmi cennou zkušeností setkat se s panem hejtmanem, který je jedním z prvních, který naše sportovce přijal. Plzeňský kraj podporuje svou výpravu pravidelně, v letošním roce z jeho příspěvku bylo hrazeno například ubytování členů výpravy. Jsme velmi rádi a ceníme si takové podpory, není to vždy samozřejmostí,“ uvedl Pavel Zbožínek.

Sportovci s medailovým umístěním:

Michal Knopp

Sára Krumlová

Jakub Sladký

Jan Sladký

Alžběta Suchá

Evropské hry hendikepované mládeže Emil Open se uskutečnily letos jako 12. ročník akce, která je mezinárodním sportovním ale také společenským setkáním mladých lidí se zdravotním postižením. V letošním roce se zúčastnilo téměř 900 účastníků ze 12 zemí Evropy v počtu 86 týmů.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka